Publicitat
Opinió

Pàrquing

El tancament i la gestió del problema que s’ha generat al pàrquing del portal de Sant Roc portarà polèmica. Ahir se les van tenir al ple la tinent d’alcalde de Tot per Terrassa Lluïsa Melgares i l’anterior regidor responsable d’Urbanisme, Marc Armengol. Melgares va acusar de poc menys que de falta de responsabilitat Armengol per no haver tancat el pàrquing com sí que va fer el nou equip de govern al mes d’agost. La tinent d’alcalde deia que amb la informació de què es disposava quan es va decidir tancar al trànsit el portal de Sant Roc era suficient per prendre aquesta decisió. Sabent el que sabem ara és probable que tingui raó la tinent d’alcalde. El que resulta estrany és que hagi trigat tant a dir-li-ho.

De tota manera, hi ha una altra qüestió que també convindria assenyalar. Amb la mateixa informació, l’actual equip de govern va tancar el pàrquing, amb bon criteri, i, a més, va arribar a un acord de liquidació de la concessió, eximint de responsabilitat present i futura sobre la infraestructura l’empresa Astasa, que ha gestionat el pàrquing des de la seva construcció. I amb la mateixa informació va decidir presentar al ple la liquidació amb aquests acords. A l’últim moment, l’equip de govern va decidir no sotmetre a votació la proposta i tornar a valorar la situació, a causa dels darrers informes tècnics.

Les decisions de l’equip de govern, tant de tancar el pàrquing com de reconsiderar els seus acords de liquidació, han estat encertades i prudents. Sort que no s’ha estat a temps d’instal·lar la pista de patinatge nadalenca allà. Potser no ha estat tan encertat el govern a rebutjar el debat en forma de concurs d’idees que proposaven els partits de l’oposició per a la reurbanització del portal de Sant Roc.

La veritat és que no semblava mala proposta tenint en compte que els partits que componen l’equip de govern són ferms defensors de la participació ciutadana. Tenim experiències diverses que s’han donat a la ciutat com la plaça del Progrés o la Plaça Nova, remodelació en la qual van participar activament veïns i comerciants en un procés participatiu liderat per Itziar González. En defensa de la decisió de l’equip de govern, dir que és cert que la urbanització del portal de Sant Roc passa a un segon pla no només per la seguretat, que lògicament és el més important, sinó també per saber què es farà amb el pàrquing, decisió que condicionarà la nova imatge de l’àrea.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top