Publicitat
Opinió

Concòrdia

Sembla que la polèmica entre la tinenta d’alcalde Lluïsa Melgares i el regidor del PSC Marc Armengol arriba a la seva fi o, almenys, això es desprèn de l’actitud, tant dels protagonistes com de la resta de regidors de tots els partits polítics del Consistori. Finalment, la proposta que volia presentar al respecte el PSC s’ha anat transformant en una declaració institucional contra el masclisme i la seva banalització i en favor d’una conducta respectuosa en el fons i en les formes de l’acció política. Es tracta d’una decisió adequada que ha de donar per acabat un incident que ha arribat a posar en qüestió el que sempre s’ha denominat "oasi terrassenc".

És cert que la vida política local sempre s’ha caracteritzat per la correcció en el fons i en les formes malgrat la discrepància, a vegades, vehement i així ha de continuar. És la manera que hem tingut sempre d’entendre l’acció política a la ciutat i ens resultaria certament poc nostrat un canvi d’actitud a la sala de plens. De la mateixa forma, trobaríem sorprenent un debat condicionat per sensibilitats personals o percepcions subjectives.

L’acord, al qual ha tingut molt a veure la tasca discreta de la també tinenta d’alcalde Núria Marín, ens ha de fer oblidar el trist incident i la poc afortunada gestió que en van fer els partits protagonistes. No es tracta ara de remoure els fets de dues setmanes per oblidar, però sí de posar de manifest algunes conclusions. En primer lloc, no hem d’oblidar que el que afecta els partits i els seus regidors dintre del desenvolupament de la vida política i administrativa de l’Ajuntament afecta la institució i, per extensió, la ciutat mateixa. La gestió de conflictes i de crisis, grans o petits, ha de tenir en compte les conseqüències institucionals que se’n puguin derivar. Una altra qüestió a tenir en compte seria, efectivament, el perill de banalitzar, com diu la proposta de resolució aprovada ahir per unanimitat, certs conceptes que han provocat una gran sensibilitat en la societat i en un moment en què hi ha partits negacionistes hem de ser més curosos que mai.

Finalment, no deixar de fer referència al comunicat de Tot per Terrassa fet públic ahir que demana al PSC una trobada de representats per normalitzar una relació que no ha estat mai normal. De fet, des d’aquest espai hem cridat l’atenció des d’un primer moment sobre les complicades relacions entre ambdós partits, element que no podíem deslligar de l’essència d’un conflicte que feliçment es dóna per acabat.

Ara, potser que ens centrem en el portal de Sant Roc.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top