Publicitat
Opinió

Una més

No s’esgota la nostra capacitat de sorpresa quan hem de pensar en la nostra relació amb el transport a l’ATM. Resulta que, fins ara, amb els títols ferroviaris que teníem podíem anar a Sabadell amb un viatge d’una zona. Recordem que nosaltres estem a la Zona Tarifària 3 i Sabadell pertany a la zona 2. Això vol dir que en circumstàncies normals hauríem de pagar un viatge de dues zones, mol més car, lògicament, que el d’una zona. No obstant això, per una norma excepcional, tot i ser estacions situades a zones tarifàries diferents, es poden fer els viatges al preu d’una zona. Ara ja no o almenys no sempre.

La Generalitat, a l’espera que es pugui implementar la T-Mobilitat, ha reestructurat els títols de transport. És cert que sempre es dóna una certa resistència natural als canvis i que qualsevol modificació que impliqui remoure els hàbits no és mai ben rebuda, però si, a més, aquests canvis et perjudiquen, la resistència augmenta i es legitima. Això passa amb els desplaçaments a Sabadell. Alguns dels nous títols de transport no es poden utilitzar per anar a Sabadell a l’empar de l’acord d’excepcionalitat de municipis adjacents, sí els més cars, perquè el sistema de validació no ho permet.

Haurem de veure si des de Sabadell fins a Terrassa passa el mateix, però en qualsevol cas estem davant d’un perjudici més, només pel fet de ser terrassencs. Segur que a la conselleria consideren que aquesta afirmació és demagògica, però els ciutadans de Terrassa no ho creiem així. Diu la conselleria que es tracta d’un problema tècnic i el més important és que no té solució. S’equivoca la conselleria una vegada més. La solució seria molt fàcil i només es tracta d’ubicar Terrassa a la Zona Tarifària 2. És la manera més fàcil, justa, equitativa i igualitària de solucionar un problema que per a nosaltres és de molta gravetat.

Terrassa és una ciutat complexa socialment, cultural, econòmica i política, diversa i plural, però si hi ha una qüestió que genera consens és precisament la situació de discriminació que patim per estar injustament integrats a la Zona tarifària 3 en comptes de la 2, tal com ens correspondria. Caldria, almenys per una vegada, explorar la possibilitat de portar a terme accions comunes per donar solució a aquesta situació, mentre arriba la T-Mobilitat que, vist com estan les coses, també genera una certa desconfiança.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top