Publicitat
Opinió

Garantia oficial per a la lliure mobilitat

Publicitat

Un 38,6% dels terrassencs (un 46,3% si només tenim en compte els més grans de 16 anys) ja ha rebut una dosi de la vacuna i el 21,7% ja té la pauta completa (26% en el cas de majors de 16 anys). Definitivament, el procés de vacunació ha estat clau perquè puguem recuperar aviat la normalitat. Tant és així que les mesures restrictives cada vegada són més flexibles. Fins i tot sembla que podríem celebrar una Festa Major molt semblant a les d’abans de la pandèmia. El retorn a la lliure mobilitat ha de ser el pas definitiu. Per això, aquest dimarts s’hi va afegir un nou element: el passaport Covid. A Catalunya, aquest certificat tindrà, en principi, una durada d’un any (fins al juliol de 2022) i servirà per demostrar, quan es viatja a un altre país del bloc comunitari, que la persona està vacunada amb alguna de les vacunes autoritzades enfront del coronavirus, s’ha recuperat de la malaltia en els últims sis mesos o s’ha fet una prova validada per la UE amb resultat negatiu. Al marge del debat que es pugui encetar sobre la llibertat i el control de les administracions, disposar d’aquest certificat ha d’oferir una garantia “oficial” de la vacunació o de la recuperació.

Publicitat
To Top