Publicitat
Opinió

Certesa per generar ofertes de feina

El mercat laboral comença a recuperar-se de mica en mica després de superar els moments més complicats de crisi després de l’esclat de la pandèmia. En els últims mesos, el nombre de persones a l’atur s’ha anat reduint moderadament. A més, en aquest moment les ofertes de feina comencen a augmentar. Un indicador d’això és el de la patronal Cecot, que ha gestionat el segon trimestre de 2021 un 24% més d’ofertes de feina que en el primer trimestre i un 41% més respecte del mateix període de l’any anterior. S’ha de valorar positivament aquest creixement, tenint en compte que en els últims trimestres hi havia hagut una davallada a causa de la pandèmia. La patronal preveu que el proper semestre el nombre d’ofertes continuï remuntant. Tot i això, caldrà veure com afecten les mesures restrictives que s’han pres per fer front a la cinquena onada. L’evolució de l’economia depèn de les certeses i, per tant, aplicar mesures consensuades ajudaria que la tendència a l’alça de les ofertes es mantingués. Hi ha una dada que ho corrobora: la contractació indefinida, que cau en l’últim trimestre. I és que aquesta situació d’incertesa genera cautela a les empreses.

Publicitat
To Top