Publicitat
Opinió

Comença la transformació

Per fi s’ha començat l’enderroc d’un dels grans sectors que van quedar aturats a Terrassa amb la crisi de l’immobiliari. Es tracta de l’antic complex tèxtil Sala i Badrinas. El projecte d’urbanització transformarà l’espai en desús, que té una superfície de 30.692 metres quadrats, en un nou sector amb 400 habitatges, una gran plaça, equipaments i l’edifici de l’institut escola Sala i Badrinas. La urbanització crearà una pista de vianants que travessarà de nord a sud bona part del sector i obrirà un nou carrer que comunicarà els carrers de Sant Sebastià amb el d’Escudé. Es tracta d’un inici d’obres amb una important càrrega simbòlica, ja que implica el creixement ordenat del barri de Segle XX, que havia quedat suspès en els últims anys. Curiosament, just quan sembla que la crisi de la Covid podria allargar aquesta situació, passarà tot el contrari. Si a aquesta operació urbanística de Sala i Badrinas s’afegeix el desenvolupament de l’AEG i del Vapor Cortès tindrem en els pròxims anys una ciutat completament transformada. Un canvi al qual també s’haurà de sumar la urbanització de la rambleta del Pare Alegre, que renovarà l’entrada de la ciutat.

Publicitat
To Top