Publicitat
Opinió

L’any que vam viure la sequera

A finals d’agost, els meteoròlegs ja anunciaven que estàvem vivint un dels anys més secs de la història de Terrassa. Durant l’últim trimestre, les pluges gairebé no han fet acte de presència. D’aquesta manera, el 2021 ha acabat amb només 350 litres de precipitació, el quart registre més baix del darrer segle. Tanquem, doncs, un any de sequera a la ciutat, on entre gener i desembre va ploure la meitat que la mitjana anual, que és de 638 litres. Aquestes dades confirmen allò que s’està advertint des de fa temps: les conseqüències del canvi climàtic cada cop estan més a prop. De fet, hi ha menys dies de pluja i de forma més intensa. Tanmateix, quan es parla de les mesures per aturar el canvi climàtic es pensa en grans accions d’àmbit internacional o estatals. Però l’àmbit local té molt a dir-hi. Ara per ara s’ha fet molt poc. Segons els experts, ja no val només amb reciclar bé, calen mesures més valentes i això passa perquè cada ciutadà assumeixi la seva responsabilitat per reduir la contaminació.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top