Publicitat
Opinió

Un dispositiu per atendre refugiats

L’arribada dels refugiats és una de les principals conseqüències de la guerra. L’allau de solidaritat vers el poble ucraïnès s’ha vist reflectit també a Terrassa. En primer lloc, a través de l’ONG TANU que va ser la primera a organitzar un comboi per portar a Catalunya infants i adolescents d’Ucraïna. Però el degoteig de refugiats és constant. Per això, s’ha posat en marxa un dispositiu que facilita l’aterratge dels nouvinguts i que agilitza els tràmits burocràtics. De fet, l’escolarització i l’allotjament són les seves necessitats més urgents. Per això, a Terrassa, el Servei de Ciutadania ha creat un primer equip d’acompanyament integrat per dos treballadors municipals que atenen les consultes. A més, l’Ajuntament realitza el filtratge i comunica l’arribada de nous refugiats a la Generalitat, que activa tots els dispositius per donar l’asil temporal amb permís de treball, cobertura sanitària i plaça escolar. Una vegada més la solidaritat terrassenca ha respost. Ara cal que l’estada dels refugiats a la ciutat els permeti viure en unes condicions que al seu país no tenen, malauradament.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top