Publicitat
Opinió

La censura desigual

Josep Ballbè i Urrit

Quan no és per naps, és per cols. La qüestió és que TV3 xucla càmera cada dos per tres.

En els programes informatius, els agrada refregar-nos, pels morros, que són la cadena audiovisual més vista del principat. Poc es refereixen, però, al deute econòmic/endèmic que arrosseguen, des que el món és món: un forat que tapa el pressupost de la Generalitat, que cobrim tots els catalanets. El seu import frega els 250 milions d’euros/any, davant dels aproximadament 165 d’ETB, a Euskadi. Que el sou del seu director sortint ultrapassi els 120.000 ho trobo de jutjat de guàrdia. Ben a prop del que cobra el mateix president de la Generalitat, que també ho trobo exagerat.

Fins fa dues setmanes, es podien presentar candidatures per al càrrec, que es resoldran mitjançant un concurs públic. Abans no s’acabi l’estiu, n’hem de sortir de dubtes. Ara bé, no puc admetre ni entendre les interferències polítiques –per part d’ERC, PSC i Junts– a l’hora de remenar les cireres. Una entitat del món de la comunicació i tot l’entrellat que s’aixopluga dessota el paraigua de la CCMA hauria de tenir criteris empresarials d’eficiència absoluta. Els altres serrells caldria situar-los fora de tot aquest àmbit.

En aquesta conjuntura, posats a afegir més elements crítics, dos estilistes del programa “Els matins” van convertir la casa en una riota, fa gairebé dues setmanes. En una entrevista a la portaveu de l’executiu (Patrícia Plaja), van optar per “ajustar” el solc o canaleta del seu escot. Forçant –amb calçador– una teòrica pausa publicitària de 25 segons, aprofitaren l’avinentesa per a inserir-hi uns rètols escrits que li tapaven la pitrera, alhora que enganxaven unes agulles a l’esquena del seu vestit. Quina ridiculesa! Polèmica servida! Voler adduir, després, una suposada incomoditat de la convidada és pixar fora de test. Sense més comentaris.

Posats a demanar i suggerir, els pregunto què fan les presentadores d’informatius o la meteoròloga Gemma Puig amb sabates de taló, al plató? Milloren continguts o potser fan mal d’ulls? I encara un altre tema prou punyent, que es passen pel folre del clatell: per quins set sous no compleixen, fil per randa, la normativa europea que prohibeix taxativament qualsevol mena de publicitat als espais de Telenotícies? Ben modests, puritans i carques en certs temes i amb màniga ampla –i passant de tot– en altres! Anem o, millor, van malament. Que no ens vulguin vendre gat per llebre. No ens llepem el dit.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top