Publicitat
Opinió

God Save the Queen

Joan Carles Folia, coach advance life

La reina Elisabet II va néixer el 21 d’abril del 1926 a les 2.40 de la matinada. Filla dels ducs de York, els que després van ser el rei Jordi VI i la reina Elisabet (la reina mare).

És interessant saber que no va néixer en un palau. Va néixer al número 17 de Bruton Street, al barri de Mayfair de Londres, i en una casa que pertanyia als avis escocesos per part de mare, el comte i la comtessa de Strathmore. Va ser la primera monarca la coronació de la qual va ser televisada. Amb una audiència de 20 milions de persones i des de l’abadia de Westminster.

El 9 de setembre del 2015, Elisabet II es convertia en la monarca que més temps havia regnat en la història del Regne Unit i la Commonwealth (Mancomunitat de Nacions). Superant aquell dia la besàvia de la seva mare, la reina Victòria, que va regnar durant 64 anys. Després de la seva mort, la reina Elisabet ha deixat el seu regnat després de 70 anys i 214 dies. Per davant d’ella al món només queda Lluís XIV, el qual va regnar a França durant més de 72 anys.

Ha estat la monarca que més ha viatjat a la història. Tant els pares com els avis de la reina viatjaven molt freqüentment per totes les terres de l’imperi britànic i de la Commonwealth, però la reina Elisabet ostenta el rècord de més països visitats per una monarca: 120 als sis continents.

La reina va prendre com a prioritat en el seu regnat el seu lloc com a cap visible de la Commonwealth, i va assistir a gairebé totes les reunions dels membres del Govern d’aquesta comunitat de nacions i viatjant per tots els seus països.

Isabel II, la monarca més famosa del món, va morir al seu castell de Balmoral, al nord d’Escòcia. Milers de persones de totes les generacions van anar davant de les portes del palau. Alguns ploraven, altres carregaven rams de flors. De tant en tant se sentien aplaudiments i algú va dir: “La vam conèixer tota la nostra vida. Era la mare de la nació. Va ser heroica en tantes situacions. El nostre respecte cap a ella és increïble, però el nostre amor és encara més gran”.

Morta la reina, l’hereu al tron del Regne Unit és Carles, el príncep de Gal·les. De nom Carles Felip Artur Jordi, va néixer el 14 de novembre del 1948 i també obtindrà el títol de rei de la Mancomunitat de Nacions. Carles té els títols històrics de duc de Rothesay, comte de Carrick, baró de Renfrew i senyor de les Illes, duc d’Edimburg després de la mort del seu pare i comte de Chester.

Segurament, amb aquesta mort de la reina Isabel s’acaba també la sobrietat i tradició de les cases reials europees que, modernitzades, tenien en figura i tarannà de la reina l’últim baluard de reialesa. Ara els reis i les reines volen adaptar-se als nous temps i assemblar-se més als seus vassalls, és per això que Elisabet II posa punt final a un període de distanciament entre la sang vermella i la sang blava.

God Save the Queen.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top