Publicitat
Opinió

Dia Internacional de la Pau

Carme Medina, Comunitat Bahá’í de Terrassa

En uns moments en què l’establiment de la Pau és un fet urgent, es van mostrant inoperants tots els intents per aconseguir-la.

Els avenços científics i tecnològics assolits suposen un gran salt cap endavant en l’evolució social del planeta. No obstant això, els dubtes, els conceptes erronis, els prejudicis i les sospites assetgen els pobles i les nacions en les seves relacions mútues.

La fe bahá’í contempla la confusió actual del món i la situació lamentable dels esdeveniments humans com una etapa natural d’un procés orgànic, que inevitablement portarà la unificació de la humanitat. La raça humana, com a unitat orgànica característica, ha passat per etapes evolutives anàlogues a les etapes de la infància i l’adolescència dels individus, i ara es troba en el període de culminació de la seva turbulenta adolescència i arribant a la seva tan esperada majoria d’edat.

En aquesta nova fase de la seva existència, a la humanitat li cal buscar i adoptar, com més aviat millor, noves idees, nous costums, noves formes de viure i noves institucions que exigirà l’etapa que es va iniciant. Per desgràcia, la major part de la població, fins i tot els líders i governants, no s’ha adonat encara d’aquest gran canvi, i per això tracta de continuar amb les idees, les maneres de fer les coses i els costums que pertanyen a èpoques pretèrites, i no pot satisfer les necessitats d’aquesta nova època.

Ara, el dilema primordial que cal resoldre és com el món actual, amb la seva intrínseca pauta de conflicte, pot canviar-se per un món en què prevalguin l’harmonia i la cooperació. Pensem i creiem fermament que l’acceptació de la unitat de la humanitat és el requisit previ fonamental per a la reorganització i administració del món com un sol país, la llar de la raça humana.

L’acceptació universal d’aquest principi espiritual és indispensable per tenir èxit en qualsevol intent d’establir la pau mundial. Per tant, ha de proclamar-se universalment, ha d’ensenyar-se a les escoles i afirmar-se constantment en totes les nacions com a preparació per al canvi orgànic en l’estructura social que aquesta acceptació implica. El nou ordre mundial només pot fonamentar-se sobre una impertorbable consciència de la unitat de la humanitat.

La unitat de la raça humana prevista per Bahà’u’llàh implica l’establiment d’un Estat mundial en el qual totes les nacions, races, creences i classes socials estaran unides amb els mateixos drets i responsabilitats. Aquest Estat mundial es constituirà per mitjà d’una legislatura i executiu mundial, protegit per una força internacional, un tribunal mundial, un idioma i una escriptura universal, un sistema únic de monedes, peses i mesures, que simplificaran l’intercanvi i l’entesa entre les nacions.

Tot i que construir la pau i millorar el món sembla un procés que està fora del nostre abast, com a ciutadans i ciutadanes, en les escriptures baha’í trobem: “El millorament del món es pot aconseguir mitjançant fets purs i bells per mitjà d’una conducta lloable i correcta”. És important ser coherent a l’hora d’elegir els principis que governen la nostra vida i actuar-hi en conseqüència. La història ens mostra que sempre són les minories creatives les que comencen els grans canvis. Per tant, l’elecció és nostra.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top