Publicitat
Opinió

Passar a l’acció per posar fi a la violència

A Terrassa hi ha 77 víctimes de violència masclista amb seguiment actiu, tres d’ells de risc alt, tres de risc mitjà i la resta, de baix risc, segons dades de la Policia Municipal. Si és necessari, l’Ajuntament disposa d’un pis per a allotjament d’urgència. La gran majoria de trencaments d’ordres d’allunyament són perpetrats a partir del primer mes d’entrada en vigor de la mesura, com a recurs d’intimidació de cara al judici. Això és una petita mostra de la situació tan complicada amb què viuen les dones que són víctimes de la violència masclista.

Aquest divendres és 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, una jornada que a Terrassa es commemora des de fa setmanes amb gairebé 50 activitats. El punt culminant del programa serà divendres, de 19 a 20 hores, amb les concentracions a tots els districtes i la lectura d’un manifest a les portes dels centres cívics. Una oportunitat per reclamar una vegada que és necessari passar a l’acció per eliminar aquesta xacra. Cal aplicar mesures ja en l’àmbit judicial, social i educatiu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top