Publicitat
Opinió

Una nova dimensió de la Seu d’Ègara

Des que el 2019 la Seu d’Ègara va ser inclosa en la llista indicativa de la Unesco, la candidatura ha treballat la consolidació i la promoció des de tres àmbits: la recerca, l’educació i la participació ciutadana. Aquesta última pota és clau per consolidar la candidatura. La celebració de l’any Becket, el 2021, i la creació de l’associació ciutadana TASE són dos exemples d’aquesta iniciativa publicoprivada en la qual sumen l’administració i la societat civil. Ara que la intel·ligència artificial ha aterrat amb força a les nostres vides, també arriba la digitalització en aquest projecte. Aquest dilluns, un equip d’enginyers de la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), equipats amb micròfons i altaveus d’última generació, ha captat el so de l’església de Sant Miquel. Les mostres permetran la recreació virtual del temple i, el més important, escoltar per primera vegada com sonaven les cerimònies al seu interior el segle VI. Un projecte que portarà la Seu d’Ègara a una altra dimensió.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top