Publicitat
Terrassa

Només dues directores d’àrea repeteixen a la cúpula tècnica

L’equip de govern ha tancat el disseny del seu "staff" tècnic amb la renovació de sis de les vuit direccions d’àrea -només "sobreviuen" Montse Martínez i Soler i Helena Alcaraz- i amb una aposta clara per la promoció del personal de la casa. La cúpula directiva incorpora un professional extern, funcionari de la Diputació de Barcelona. És Santiago Martínez Illa, treballador de l’àrea d’educació i planificació educativa de la institució provincial. Serà el nou director de l’àrea de Cicles de la Vida, en mans d’ERC.

Els nomenaments seran efectius a partir del pròxim 1 d’agost. Amb el nou organigrama tècnic, Jordi Ballart tanca una allau de relleus a la cúpula tècnica i prescindeix de tècnics que va mantenir el 2012, en arribar a l’alcaldia, que va ratificar després de guanyar les eleccions a 2015 i que el socialista Alfredo Vega no va tocar el 2017. Es el cas de Pere Muntaña, que ha arribat a ser el tècnic de més rang a l’Ajuntament, i de Josep Manuel Rodríguez. Juntament amb Marc Cadevall, desapareixen de la nova estructura directiva, que incorpora els següents noms:

Emilia Andreu i Cristina Escudé. Territori i Sostenibilitat passarà a tenir dues directores d’àrea. El departament que lidera la tinent d’alcalde Lluïsa Melgares es desdobla atenent al gran volum de competències i recursos que gestiona.

Emilia Andreu és la nova directora d’àrea de Serveis Territorials i Seguretat, de la que pengen competències com a Obres Públiques i Manteniment, Mobilitat, Via Pública, Seguretat i Protecció Civil, Política Municipal, Habitatge, Residus i Egarvia.

Andreu és una persona de la confiança de Lluïsa Melgares. Va ser la responsable tècnica de Polítiques de Gènere i de Recursos Humans de l’Ajuntament, tot i que la seva darrera etapa professional ha estat a l’Ajuntament de Barcelona.

Cristina Escudè, fins ara directora de serveis d’Urbanisme, passa a ser cap d’àrea d’Urbanisme i Sostenibilitat, amb competències sobre Urbanisme, Medi Ambient, Energia i Sostenibilitat i sobre l’empresa municipal Taigua. Escudè fa més de dues dècades que treballa als serveis urbanístics de la ciutat.

Andreu i Escudé prenen el relleu de Marc Cadevall, fins ara director en solitari de l’àrea de Territori i Sostenibilitat. L’alcalde Jordi Ballart li va encarregar l’anterior mandat la direcció tècnica del procés de municipalització de la gestió de l’aigua, tasca que va desenvolupar fins a 2017, quan Eva Candela va deixar la direcció d’àrea de Territori i Sostenibilitat per incorporar-se al govern d’Alfredo Vega. Cadevall la va substituir al càrrec, que ara deixa.

Miquel Pérez i Helena Alcaraz. La segona àrea política que es divideix en dos àmbits és Promociò Econòmica i Projecció de Ciutat, capitanejada pel republicà Isaac Albert. El departament s’ha reestructurat i incorpora noves competències. Al mandat anterior ja es va estructurar en dos macro àrees que ara s’ajusten al nou organigrama.

Helena Alcaraz conserva el càrrec de directora d’àrea i passa a assumir competències en Projecció de Ciutat, amb responsabilitat sobre projectes audiovisuals, Cultura, Esports, Turisme i Universitats.

Miquel Pérez, un veterà de la casa, serà el nou director de l’àrea de Promoció Econòmica, amb comandament sobre la promoció Industrial, comerç, mercats, consum i emprenedoria, entre d’altres.

Del departament salta Josep Manuel Rodríguez, fins ara director de l’àrea de Desenvolupament Econòmic. Rodríguez és un dels tècnics de primer nivell desplaçats. El professional fa dècades que encadena responsabilitats i càrrecs de confiança.

Montse Martínez i Soler. Era fins ara directora de l’àrea de Drets Socials i passa a dirigir Serveis Generals i Govern Obert. Martínez serà la mà dreta de la segona tinent d’alcalde Núria Marín. És, amb Helena Alcaraz, una de les dues tècniques que mantenen la categoria. Martínez ha dirigit Drets Socials amb Noel Duque i va ser cap de gabinet de Jordi Ballart Coneix molt bé l’administració local, on ha estat responsable tècnica en àrees com participació ciutadana.

En la nova etapa, asumirà una macroàrea amb serveis com a Organització i Recursos Humans, Servèis Econòmics, Gestió Tributària i Recaptació, Serveis Jurídics, Atenció Ciutadana, Serveis Funeraris, disctictes, equipaments i Cementiri, entre d’altres.

D’aquest departament surt Pere Montaña, un altre de les baixes sonades del nou organigrama de l’estaf tècnic. Montaña ha estat director de l’àrea urbanística, gerent municipal i a la darrera etapa director de l’àrea de Serveis Generals.

David García Galvez. És el nou director d’àrea de Drets Socials. Fins ara era el cap de l’equip d’atenció a la infància o adolescència. García és un altre dels tècnics de l’Ajuntament promocionats pel nou equip de govern.

Santiago Martínez Illa. Es tracta de l’únic fitxatge exterior de l’executiu de Jordi Ballart. Tècnic superior d’educació, Martínez Illa s’incorpora com a cap d’àrea al nou departament de Cicles de la Vida, del que pengen serveis com a Educaciò, Gent Gran, Infància, Joventut i Qualitat Democràtica. El tècnic prové de la Diputació, on ha treballat a l’Oficina de Planificació Educativa. També ha estat cap del Servei de Planificació d’Equipaments Culturals de la Generalitat.

Joan Rovira. Professional incombustible, porta entrant i sortint de l’organigrama tècnic municipal des de l’època de Manuel Royes. Ara, Jordi Ballart torna a apostar per ell i el situa al capdavant de l’àrea de Presidència. Rovira serà el responsable tècnic dels serveis d’Imatge, Premsa i Protocol, sobre els que rendirà comptes a la regidora Jennifer Ramírez, i també gestionarà Plans i Projectes de Ciutat, en mans del republicà Issac Albert.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top