Publicitat
Terrassa

Uns estudis propis del gènere masculí que sedueixen poc

L’FP va començar fa molts anys amb l’objectiu de formar tècnics per a la indústria. Per aquest motiu, la primera FP que es va posar en marxa anava del bracet amb especialitats com ara l’electricitat, l’electrònica, la fabricació mecànica i el manteniment d’instal·lacions. Amb el temps però l’FP va deixar de ser una formació associada a les branques més industrials perquè guanyaven pes altres sectors del mercat del treball com els serveis. En aquest sentit, l’oferta i la matrícula de l’FP a Terrassa és un bon reflex del toc d’alerta dels experts que van fer ahir en la jornada d’FP a Terrassa. El curs que hem deixat hi havia 204 alumnes a Electricitat i Electrònica, 47 a Mecànica i 243 a Instal·lacions i Manteniment. Les primeres dues FP han baixat notablement si miren la matrícula de deu anys enrere, quan Electricitat i Electrònica van arribar a tenir 251 alumnes i Mecànica 75. L’única FP que ha pujat és Instal·lacions que ha doblat el nombre d’alumnes. El que no ha canviat és que la FP continuen essent una opció masculina.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top