Publicitat
Terrassa

Terrassa tindrà pista de gel a les festes de Nadal

Aquest Nadal es podrà patinar sobre gel a Terrassa. És una de les novetats de la propera campanya nadalenca, que convertirà la plaça Nova en un pol d’atracció de primer nivell. La pista s’instal·larà a la plaça i funcionarà durant més de quatre setmanes, des del dia 6 de desembre fins al 7 de gener. El montatge es farà la primera setmana de desembre.

La plaça nova acollirà una pista de gel descoberta de 420 metres quadrats que comptarà amb una zona de serveis amb quatre carpes on s’ubicaran la venda d’entrades, l’àrea de patins i altres equipaments complementaris.

La instal·lació està preparada per acollir un màxim de 80 persones patinant de manera simultània. L’Ajuntament de Terrassa ha demanat a l’empresa operadora que l’equipament inclogui horaris específics per a persones amb capacitats diverses i que doti la pista dels mitjans necessaris perquè hi puguin gaudir de la instal·lació. L’administració local anunciarà més endavant el detall d’aquesta proposta.

La pista comptarà amb il·luminació i equipament de so. També disposarà d’un servei de monitoratge que, a banda de la venda de tiquets, gestionarà l’entrega de material i ajudarà a les persones que ho necessitin. La pista posarà a disposició dels usuaris 225 parelles de patins de totes les talles, i patins especials per als més petits de 8 anys. Nens i nenes comptaran amb 8 “pingüins” que ajudaran als infants a mantenir l’equilibri.

L’empresa facilitarà casc als usuaris que ho demanin. Dins la pista serà obligatori utilitzar guants, que els patinadors hauran de portar de casa.

La pista de gel torna a Terrassa de la mà del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, en col·laboració amb l’Ajuntament. L’alcalde Jordi Ballart recorda que “aquesta acció s’emmarca en la voluntat municipal de promoure el comerç a tot el conjunt de la ciutat, acollint accions i iniciatives estimulants com la del Gremi Empresarial d’Hostaleria, que de ben segur contribuiran a crear sinergies noves a la ciutat, en especial per aquestes festes”. Ballart ha volgut agrair la iniciativa del Gremi d’Hostaleria i “el gran compromís i implicació mostrades, liderant una proposta en benefici del conjunt de la ciutat i de la ciutadania”.

L’encesa dels llums de Nadal serà el dissabte 30 de novembre. Des de finals d’octubre s’està procedint a la instal·lació dels punts de llums i dels elements d’ornamentació nadalenca a diferents indrets de la ciutat. Aquest any les festes comptaran amb 514 punts de llum, cinc més que l’any passat. Com al Nadal de 2018, tots són de baix consum i compten amb tecnologia LED.

S’il·luminaran quatre xemeneies
Des de fa tres anys, i aquest també, durant les festes s’il·luminaran algunes de les xemeneies més emblemàtiques de la ciutat, que tindran una incandescència especial. Tornaran a lluir nadalenques les xemeneies de la plaça Nova, de la plaça Didó, la de la plaça de l’Anònima i la de la plaça Salvador Espriu.

La pista de gel, novetat aquest any, i la il·luminació nadalenca, formen part d’una agenda d’activitats que el govern de la ciutat presentarà la setmana vinent. A finals de novembre transcendira també l’agenda d’activitats que els eixos comercials preparen per les dates nadalenques.

Pel que fa a l’enllumenat, aspectes com els punts de llum i les formes de les figures es decideixen de manera consensuada amb els diferents eixos i associacions de comerciants de la ciutat, amb qui també s’acorda l’ornamentació. El pressupost que l’Ajuntament hi dedica a decoració nadalenca aquest any de 115 mil euros, 10 mil euros més que l’any passat.

Els llums nadalencs s’encendran la propera setmana a Sant Pere Nord, Ca N’Aurell, Sant Pere, Ca N’Anglada, Renfe/22 de Juliol, l’avinguda Jacquard, La Maurina, Roc Blanc, la rotonda de la carretera de Martorell amb l’avinguda d’Àngel Sallent, l’avinguda Josep Tarradellas, Can Roca, el carrer Colom, la rotonda del Doré i la plaça de Can Palet.

Al centre de la ciutat s’il·luminaran trenta carrers i places. Tots els espais del centre històric on es concentren les activitats nadalenques i comercials comptaran amb enllumenat nadalenc.

Enguany, l’empresa guanyadora del concurs públic de llums i ornamentació torna a ser Control y Transferencia de Tecnología, S.A.-ICTT. És l’encarregada d’instal·lar els punts de llum, els elements de decoració i de vetllar pel seu correcte funcionament.

A partir del dia 30 de novembre, l’enllumenat nadalenc s’encendrà coincidint amb el moment d’encesa de l’enllumenat públic i s’apagarà cada dia a les 22,30 hores. Les entitats comercials més representatives participen en la valoració de les ofertes per fixar els criteris estètics, de creativitat, els tipus de llum o la quantitat d’elements, afirmen des de l’Ajuntament.

El pessebre amb foc a terra
El dissabte 30 de novembre també s’inaugurarà el Pesebre del Raval de Montserrat. Aquest any, l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa torna a ser la responsable de l’elaboració del tradicional Naixement.

Ha dissenyat un portal amb la seva menjadora i un foc a terra amb un cobert annex on es guarden els estris camperols. Al costat hi destacarà una font d’on brollarà aigua natural cap a un petit estany.

Els treballs per a la instal·lació del conjunt artístic han començat aquesta setmana, després que la superfície de quaranta metres quadrats del Pessebre fos coberta amb una lona per protegir les obres i preservar l’efecte sorpresa.

El Naixement d’aquest any és obra de Ricard Verdaguer i Martí, autor del disseny i director del projecte. A les feines de construcció hi col·laboren Jordi Rodó, Avel·lí Rodríguez, Antonio López, Francesc Clotet, Marcos Segura i Jordi Cirera.

La inauguració del tradicional Pessebre serà dissabte 30 a les 6 de la tarda. Hi participarà l’alcalde Jordi Ballart, acompanyat dels membres de la Corporació Local. Un cop s’hagi descobert la recreació, començarà la tradicional Cantada de Nadales a l’atri de l’Ajuntament a càrrec de Terrassa Ciutat Coral, que agrupa a diferents entitats corals de Terrassa.

L’apunt
El Pessebre del Raval s’inaugurarà dissabte 30 de novembre a les 6 de la tarda i l’encesa de llums de Nadal es farà el mateix dia, coincidint amb l’arribada de la nit. Aquest any hauràn 514 punts de llums nadalencs a tota la ciutat, cinc més que l’any passat

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top