Publicitat
Terrassa

El Consell de l’FP es reforça amb quatre poblacions més

L’FP s’ha fet gran i mai hem de deixar de reivindicar-la, va dir Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, reforçant la línia essencial del Consell de la Formació Professional de Terrassa que ahir es va constituir. Aquesta vegada, el consell s’aferma encara més amb la incorporació de quatre ajuntaments de l’àmbit comarcal de Terrassa: Viladecavalls, Vacarisses. Ullastrell i Rellinars. Són poblacions amb alumnes que estudien, uns quants, a Terrassa.

Jordi Ballart va presidir la constitució del consell, que està obligat per norma a reelegir als seus membres cada vegada que hi ha canvi de govern municipal. L’acte va tenir lloc en la Masia Freixa amb la participació de desenes de persones. El plenari del consell té 84 membres, que representen a partits, sindicats, centres educatius, Ajuntament, Generalitat, universitats, institucions econòmiques, entitats diverses i empreses. Ahir van ser nomenats un a un.

El consell, format pel plenari i una comissió permanent de la qual depenen els grups de treball, és un òrgan consultiu "i de participació social". És també "una plataforma estable de treball consensuat pels diferents agents educatius, socials i econòmics" que té com a objectius "fomentar i prestigiar la Formació Professional" a Terrassa (i ara, a la seva comarca) i participar "en una planificació coherent de l’oferta", així com promoure una formació "innovadora i oberta a Europa" i facilitar "l’adequació entre la formació impartida i la demanda empresarial".

A l’òrgan consultiu es recullen "diferents punts de vista i interessos de la ciutat" en relació amb l’FP. Afavorir el procés d’inserció social i professional dels joves i impulsar projectes de transició escola-treball són altres de les comeses d’aquest organisme nascut en el 2002. Un altre objectiu: "Garantir canals de comunicació i participació per a tothom relacionat amb la Formació Professional". El plenari es reuneix una vegada a l’any en sessió pública. La comissió permanent, tres vegades a l’any, també amb llum i taquígrafs. Un grup estable prepara els ordres del dia, la documentació i les propostes.

La constitució del consell va ser ahir especial per la incorporació de municipis de l’àrea d’influència de Terrassa. Van signar el protocol d’adhesió Ballart; Francesca Berenguer, alcaldessa de Viladecavalls; Antoni Masana, alcalde de Vacarisses; Jaume Puig, alcalde d’Ullastrell, i la mandatària de Rellinars, Marta Roqué.

Ballart va agrair als representants d’aquests municipis la seva adhesió i va considerar el consell "una mostra més de la bona salut de la participació ciutadana a Terrassa", el Consistori de la qual "aposta plenament per la FP" i la prestigia. És una aposta contra l’absentisme, una inversió de futur sustentada en una convicció: "No hi ha estudis més importants que uns altres, tots són vàlids". Amb l’FP també es crea riquesa. Aquesta formació també ha de ser "un factor clau" per a l’objectiu d’aconseguir "una Terrassa dinàmica". En paraules de Ballart, "l’educació és la clau" per al futur de la tercera ciutat de Catalunya, per a una projecció "que requereix una bona base formativa".

Importància estratègica
Teresa Ciurana, tinent d’alcalde Cicles de la Vida, de la qual depèn l’àrea d’Educació, va ressaltar "la importància estratègica i educativa de la FP" per a la igualtat.

Fa anys, no tants, la Formació Professional es movia sempre sota l’estigma de pertànyer a una espècie de segona categoria educativa, abismada en la marginalitat de la mala fama. La bona la tenia la universitat. Aquesta tendència ha canviat notablement en els últims anys, encara que encara sigui necessari, com es va dir ahir, prestigiar aquesta categoria formativa. El Consell de la Formació Professional de Terrassa aporta el seu gra de sorra a la reivindicació de la FP, fomentant-la i advocant per "una planificació coherent", segons Ciurana, facilitant la seva adaptació a la demanda empresarial. El treball del consell, va afegir la regidora, "és compromès i està ben enfocat".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top