Publicitat
Terrassa

Commemoració dels Drets Humans

"Ens queda molt per fer", va dir la regidora Teresa Ciurana en obrir un dels actes amb què Terrassa es va sumar ahir, 10 de desembre, a la commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans. Per celebrar l’efemèride, l’Ajuntament de Terrassa va organitzar una cercavila i un acte al Teatre Principal.

Les activitats van començar a les set de la tarda a la plaça dels Drets Humans, amb una presentació a càrrec de Ciurana, regidora de Drets Humans, i la lectura de diferents articles de la Declaració Universal dels Drets Humans. Quinze minuts després, va sortir de la plaça una cercavila que s’aturà al passeig Comte d’Ègara, on es va fer una altra lectura. La marxa va continuar fins la plaça de Maragall. Allà, a les portes del Teatre Principal, es va fer una última lectura de la declaració i finalitzà la cercavila, amenitzada per un grup musical.

Minuts després de les vuit va començar l’acte al Teatre Principal, amb els parlaments de Ciurana i la Síndica Municipal de Greuges de Terrassa, Isabel Marquès. "En els drets humans no podem ser neutrals, sinó contundents en la seva defensa i garantia", va apuntar Ciurana, que va cridar els ciutadans a combatre les desigualtats, a no resignar-se mai en la lluita contra les injustícies. Abans de l’espectacle teatral, la síndica, Isabel Marquès, va explicar a l’auditori, format en la seva majoria per estudiants, el seu treball, consistent a defensar els drets dels egarencs.

Trenta articles
Tot seguit es va representar l’espectacle "Quins drets tinc?", a càrrec de l’alumnat d’Arts Escèniques de l’Institut Torre del Palau. L’obra està formada per petites càpsules sobre els drets humans.

La Declaració Universal dels Drets Humans té 71 anys. El 10 de desembre de 1948, amb la Segona Guerra Mundial encara recent, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar i proclamar una declaració amb trenta articles sobre els drets fonamentals que han de garantir la dignitat i el benestar de les persones. La Declaració, tot i no ser vinculant, és un document de referència "que aspira a ser d’aplicació universal", recorda l’Ajuntament.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top