Publicitat
Terrassa

Quina opinió té del Brexit? Creu que ens afectarà molt?

No tothom es mira el Brexit amb mals ulls, i algunes de les persones enquestades consideren que, si es tracta d’una decisió fruit d’una consulta pa la població, s’ha de respectar i ho troben molt bé. Alguns, inclús, fan paral·lelismes amb la situació política a Catalunya. En general, però, la determinació del Regne Unit deixar de pertànyer a l’organització continental es veu com negativa i, també, es contempla com una manera dels britànics de demostrar que són diferents.

Encara hi ha un període de transició, en el que es negociarà la retirada definitiva del Regne Unit com a membre de la Unió europea però els preguntats tenen assumit el fet com a irreversible.

La majoria consideren que ens afectarà, d’una manera o altra, sigui pel tema dels aranzels o pels estudiants que tenien la intenció d’anar allà a seguir la seva formació. En qualsevol cas, el Brexit, pel que fa a la majoria d’enquestats, es veu com una decisió que no ajuda, tot i que hi ha qui vaticina que això és l’inici d’una posterior diàspora d’estats membres. En un futur, ho podrem comprovar.

diego vallejo lobo
Enginyer, 78 anys

Això de la Unió Europea, hauria de mirar per tots els pobles i hi ha coses que no funcionen bé. A Europa s’han d’arreglar moltes coses. Crec que a nosaltres no ens afectarà perquè, tot i que hi ha moltes coses per arreglar i que hi ha una certa intranquil·litat, les coses es faran d’una manera racional. Els d’allà que visquin aquí, tenen uns drets i els d’aquí que estan allà, també els tenen. No els hi poden donar una coça i fer-los fora.

pilar roca altimira
Jubilada, 69 anys

Tal com està Europa, no crec que siguin els primers a marxar. No està funcionant com ho hauria d’estar fent. Només fem que mantenir a Brussel·les i Europa és més que Brussel·les. Afectarà la gent que està vivint allà sense tenir la nacionalitat anglesa. El que ha estat allà ja sap com són respecte als de fora. Per la indústria i el comerç afectarà perquè s’hauran de crear aranzels.

sara pich comas
Bioquímica, 42 anys

Si és una opinió que s’ha consolidat i que el poble ho ha decidit d’aquesta manera, doncs endavant. Ha estat una votació justa i estic a favor que hi hagi aquesta separació si el poble ho vol, així és com ha de ser. Suposo que ho han avaluat bé per poder subsistir sense la Unió Europea i veuen que no la necessiten. Tot el que són exportacions i importacions, s’està treballant perquè es puguin fer amb normalitat.

gemma heras fortuny
Mestra jubilada, 60 anys

A mi no em sembla del tot correcte perquè ha afectat molts projectes comuns que hi havia i no sabem com acabarà. Però ells ja tenien moltes particularitats seves i la moneda ni l’havien canviat. Si han d’estar més bé així, que hi estiguin. Però la política que exerceixen la trobo poc didàctica i molt egoista, amb la pàtria per davant de valors comunitaris com ajudar als altres. Afectarà a nivell de treball i als estudiants.

jordi garcía muñoz
Funcionari, 64 anys

Sincerament, el Brexit no m’agrada i el millor que hi ha és estar tots junts i així evitem problemes a Espanya i evitem problemes a Europa. I ara què passarà amb Gibraltar? Ara deixen entrar i abans no deixaven entrar. És nostre i va ser un regal. Si marxen de la Unió Europea, que ens el tornin.

òscar carrasco trias
A l’atur, 49 anys

Aquest estiu haig de viatjar allà i a mi no m’afectarà. Afectarà la gent que treballa allà i a les empreses que estan connectades allà pel que fa als impostos i a les mercaderies. No conec molt el seu caràcter però crec que són molt seus i crec que volen ser únics. Van a la seva i ho fan tot diferent de nosaltres.

toni garcía planas
Cap d’atenció al client, 44 anys

Ja es veurà com anirà tot i com se’n sortiran. Són una economia molt forta i si tiren endavant és perquè ho tenen tot planejat. Cal veure com repercuteix a Europa. Si Alemanya té molta més força que abans i sense el Regne Unit no hi ha qui els freni una miqueta, es quedarà amb tot el poder econòmic de la Unió europea, que és una cosa que ja està passant.

lluís sol roma
Jubilat, 67 anys

Hi ha una part important que estan contents perquè es desprenen d’Europa i poden fer la seva però tot això és complicat, perquè se’ls hi acaben també uns avantatges. És una mica com el que passa a Catalunya, encara que és molt diferent políticament. Hi ha una part del Regne Unit que no està d’acord però van endavant. Les conseqüències no seran molt greus perquè suposo que hi haurà una relació cordial amb la Unió Europea.

marta toda lloret
Sotsdirectora d’una entitat bancària, 42 anys

Té la seva part positiva i la seva part negativa i que s’ha d’analitzar molt bé per país, perquè un cop surtin, ja no podran tornar a entrar, i crec que haurien de pactar perquè no marxessin. Les empreses que puguin tenir comunicació amb el Regne Unit, sí que es poden veure molt influenciades, però no crec que pugui ser una gran afectació, però crec que d’alguna manera ens afectarà.

marta sánchez ugart
Economista, 40 anys

Crec que ha de ser la població la que decideixi el que cregui el que els hi pot convenir, com passa també aquí. Fiscalment, que suposo que és la forma en què ens podria afectar, crec que es buscaran les fórmules com es busquen a altres països com Suïssa o Andorra que no són de la Unió Europea.

manel espinosa gonzález
Advocat, 38 anys

Estic d’acord en el fet que hagin pres la decisió però el que no estic d’acord és en què vulguin sortir en condicions avantatjoses. Si volen sortir, que sigui amb totes les conseqüències. Crec que ens pot afectar perquè el Regne Unit és un contribuent que deixarà de fer-ho i és un receptor de treballadors de la resta de països i és un "hub" molt important per a Europa.

emilio ambrós checa
Jubilado, 67 anys

A mi particularment no m’afecta però crec que, en aspectes generals, com turisme, indústria o comerç, segur que ens afecta. Crec que pot ser perjudicials a tots els nivells perquè pot perjudicar els nostres parents o als veïns.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top