Publicitat
Terrassa

Roben un telèfon de 1.400 euros amb el mètode de la taca al cap

La van atordir amb les seves anades i vingudes, els seus moviments, les seves “quieta, que t’ajudo”, fent veure que l’ajudaven a netejar-se la taca de la mateixa substància que ells mateixos li havien llançat al cap sense que ella, la jove víctima, s’adonés. Els lladres, especialistes en el mètode de la taca, van aprofitar el desconcert per a robar a la jove el seu mòbil, valorat en 1.400 euros, a la plaça del Progrés. Però l’atzar va voler que una estona després una dona fos detinguda en una actuació policial per un motiu de trànsit. I portava el mòbil.

El furt va ser comès el divendres passat, a les 10.30 del matí, a la plaça del Progrés. La víctima, de 20 anys, caminava amb certa cuita perquè arribava tard a una cita. Es va creuar amb un tipus que li va resultar estrany, però no va concedir més importància a aquest pressentiment. Però aquest individu anava a resultar crucial en els esdeveniments que estaven a punt de succeir a la plaça del Progrés.

De cop i volta, la noia va notar alguna cosa al cap, una substància viscosa, similar a un paté. Una cosa rara. I en un tres i no res, allà estava aquell estrany, prest a donar-li auxili, i es va oferir per a netejar-la, i va arribar també una dona, companyona de l’estrany, per a sumar-se a aquella estratègia de neteja ràpida que no era sinó una estratègia de lladres especialistes.

I la jove va deixar la jaqueta i la bossa en un banc, la giraven, augmentant el seu atordiment, amb paraules i més paraules, mestres en l’ardit del robatori. Mira’m, mira’m, que et netejo, insistia la lladre, mentre el companyó informava que marxava un moment a buscar aigua per a continuar la tasca.

A la víctima l’havien posat d’esquena al banc i l’home, per descomptat, no va marxar a buscar aigua. Va agafar amb dissimulació el mòbil i va desaparèixer. La jove assaltada va voler usar el telèfon per a informar de la seva tardança i va veure que no el tenia.

Uns testimonis li van parlar de l’home estrany que havia fugit, i entre unes coses i unes altres, la lladre també es va esfumar. Algunes informacions van apuntar a la presència d’un tercer sospitós.

I després, a Rubí
La següent escena rellevant del cas es va donar a Rubí un parell d’hores després. Allà, uns policies van parar un cotxe de lloguer perquè havia comès una infracció. Coses de l’atzar benigne. Dins del turisme anaven cinc persones, quatre individus d’origen colombià i un de Cuba. I entre ells estava la dona, la presumpta lladre, la “netejadora” que havia abordat a la víctima.

Portava mòbils
Els mossos van identificar als cinc ocupants del cotxe. La sospitosa, la descripció de la qual coincidia amb la de la lladre vista a la plaça del Progrés, portava tres telèfons mòbils en la bossa. I els tres eren suposadament robats. I un d’ells, el sostret a la noia de 20 anys.

La sospitosa, de 41 anys, de nacionalitat colombiana, va ser detinguda. Fins ara no tenia antecedents. L’endemà va passar a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Rubí, i ja està en llibertat amb càrrecs.

Els Mossos d’Esquadra busquen als altres implicats en aquest robatori al descuit amb el procediment de la taca, molt usat amb víctimes d’edat avançada a les sortides d’entitats bancàries. Aquesta vegada, no obstant això, la damnificada va ser una noia de 20 anys.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top