Publicitat
Terrassa

L’Hospital de Terrassa amplia espais per encarar la segona onada 

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, va visitar ahir l’Hospital de Terrassa per fer seguiment del projecte d’ampliació de la capacitat assistencial del centre, que es prepara per fer front a la segona onada de la Covid 19. Acompanyat del president del Consorci Sanitari de Terrassa, Jordi Labòria, i del doctor Alfons Arizmendi, CAP del Servei de l’UCI, Comella va comprovar l’evolució del pla, que consta de quatre actuacions.

La primera passa per la creació d’un “espai pulmó” per atendre pacients urgents i crítics que requereixen equipament mèdic de suport vital. Serà una àrea polivalent de 750 metres quadrats, equipada amb 28 llits. S’habilitaran de manera sectoritzada, en dos espais independents, de manera que si és necessari, es puguin fer actuacions de desinfecció sense que aquestes afectin el normal funcionament de la unitat.

L'”espai pulmó” se situarà a la planta baixa de l’Hospital de Terrassa, al costat del servei d’Urgències i de les Consultes Externes. L’oferta de 28 llits nous reforçarà la capacitat assistencial del centre si es dispara la demanda i ho farà sense haver d’afectar a altres serveis.

En la primera onada de la Covid-19, l’allau de pacients va obligar a convertir en UCI els espais de reanimació i quiròfans de l’Hospital de Terrassa i la planta de rehabilitació va acollir llits hospitalaris. El nou “espai pulmó” ha de garantir fer front a la nova onada sense necessitat de desmantellar altres espais.

El projecte d’ampliació de l’hospital ha doblat l’oferta de llits del Servei UCI, que ha passat de 6 a 12. L’ampliació garantirá la segregació dels pacients Covid i ja ha permès donar resposta a l’increment de casos dels darrers dies en un mateix àmbit de cures intensives. Dilluns, la xifra de 8 pacients Covid a l’UCI ja superava la dotació inicial de 6 llits de l’Hospital de Terrassa.

30 llits a la planta 4
Dues de les quatre actuacions previstes comportaran una ampliació significativa de la capacitat assistencial del centre i una descàrrega a la pressió dels darrers mesos. En ambdós casos no hi ha un calendari tancat d’obres tancat, a l’espera de com evolucioni la situació els mesos vinents.

La capacitat estructural d’hospitalització convencional de l’Hospital de Terrassa augmentarà amb l’adecuació de la planta 4, tancada fins ara. La apertura és una llarga reivindicació.

S’equiparà amb 30 llits nous i s’ampliaran habitacions, fent-les dobles amb bany i dutxa. La planta 4 manté actualment l’estructura antiga, amb una dutxa per pis. Les obres d’enderroc de la planta per procedir a l’adequació començaran el mes de novembre.

En paral·lel, el projecte contempla la construcció d’un dels dos centres d’urgència d’atenció primària (CUAP) que Salut ha assignat a Terrassa, un a Mútua i un altre al CST.

A l’Hospital de Terrassa el CUAP s’ubicarà entre el servei d’urgències i les consultes externes, a la planta baixa de l’edifici. El servei atendrà els problemes de salut urgents de mitjana i baixa complexitat les 24 hores i els 365 dies de l’any.

El nou centre permetrà descongestionar les urgències de l’hospital de les patologies menys greus i també els serveis d’atenció continuada dels ambulatoris. En un entorn hospitalari, el CUAP de l’Hospital de Terrassa prestarà una atenció més especialitzada als pacients menys greus, amb suport de serveis com radiologia i analítiques.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top