Publicitat
Terrassa

Els hospitals terrassencs superen els 200 ingressats per la Covid

Els ingressos als hospitals de Terrassa per Covid continuen en augment i ja superen el llindar de les dues-centes persones en planta en les unitats de cura intensiva tant de Mútua com de l’Hospital de Terrassa. En concret, després del cap de setmana als hospitals terrassencs s’ha arribat als 202 ingressats, segons el recompte d’ahir dilluns.

La xifra dels positius que requereixen ingrés era de 140 persones fa només deu dies, dissabte 24 d’octubre. Una setmana després, dissabte 31, ja havien pujat fins als 183. Després del cap de setmana de Tots Sants, els ingressos han tornat a créixer fins a situar-se en el llindar dels 202. S’aprecia una certa desacceleració, tot i que la xifra d’ingressos continua a l’alça als hospitals de la ciutat.

Pel que fa a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, el centre atén a 86 pacients positius en planta, tres més que dissabte, cinc malalts en la planta de semicrítics, i nou positius de Covid a l’UCI, una persona menys que dissabte. En paral·lel, Mútua segueix l’evolució de vuit pacients en hospitalització domiciliària.

A l’Hospital de Terrassa, els malalts de Covid omplen tots els llits disponibles a l’UCI, que recentment havia doblat la seva capacitat per poder atendre la segona onada de la pandèmia. La unitat de cures intensives de l’Hospital de Terrassa compta amb 12 llits i ahir dilluns al matí, el cens de malalts de Covid a la unitat de crítics era de 12.

Per donar resposta a la demanda, l’hospital ha sumat els sis llits de semicrítics a l’UCI, el que eleva fins a 18 llits la capacitat de resposta. En aquests llits addicionals hi havia ahir matí 5 pacients crítics no Covid.

Fonts del centre informen que estan funcionant els protocols de derivació de pacients establerts per CatSalut, que permeten desplaçar pacients a altres hospitals amb major disponibilitat de llits per crítics.

Desacceleració a Catalunya
La consellera de Salut, Alba Vergés, va afirmar ahir que "hi ha una desacceleració de l’epidèmia de la Covid-19 a tots els territoris de Catalunya. Les xifres diuen que les mesures comencen a fer efecte, però estem encara molt lluny de l’objectiu". En aquest sentit, va explicar que "les mesures han aturat l’increment intens, però estem molt lluny de poder estar contents amb la situació". "Seguim amb un increment de casos massa elevat, només que, ha deixat de créixer a la velocitat que ho feia", puntualitza Vergés.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top