Publicitat
Terrassa

Jornada de PCR i tests d’antígens a Terrassa

Després de l’èxit del projecte a Sant Quirze, Les Franqueses del Vallès, Sant Fruitós del Bages i Sant Feliu de Llobregat, Pimec va portar ahir la seva campanya de detecció precoç del coronavirus entre treballadors a Terrassa. La patronal i Mutuacat van realitzar ahir la cinquena acció “Pimec Covid Free” a l’avinguda del Vallès, 470, a l’espai en què es feia el tradicional Mercadal de Martí l’Humà, on professionals sanitaris qualificats i certificats van realitzar uns 180 tests ràpids d’antígens a treballadors dels polígons de la ciutat i d’empreses d’altres poblacions de la comarca per detectar possibles casos de Covid-19.

La patronal continua treballant per fer compatible la continuïtat de l’activitat econòmica amb la seguretat i la prevenció a les empreses i, després de la bona recepció del projecte a altres municipis, les unitats mòbils medicalitzades van arribar ahir per segona vegada al Vallès Occidental. Amb l’acció de Terrassa, el projecte de Pimec ha arribat als 1.631 tests ràpids d’antígens realitzats a treballadors i treballadores de 141 empreses arreu del territori català.

En declaracions als mitjans de comunicació, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va manifestar que “aquesta és una iniciativa positiva, que segueix la línia que compartim agents i administracions, que respon a la voluntat d’intentar tallar les cadenes de transmissió i que no s’aturi l’activitat econòmica, que és imprescindible a la ciutat i al país, donant seguretat als treballadors i treballadores, i alhora evitant ERTOs, tancaments d’empreses i que l’aturi segueixi creixent, és a dir, ajudant les nostres empreses a sobreviure a la difícil situació que estem vivint”.

“Penso que aquesta és l’estratègia correcta, la de la suma d’esforços i la de la inversió i aposta per les PCR i els tests d’antígens i no tant per les restriccions i el tancament d’activitats. Si des de l’inici de la pandèmia s’hagués aprofundit en aquesta estratègia, segurament algunes restriccions s’haurien pogut evitar”, va comentar el primer edil.

Donar seguretat
Per la seva banda, el secretari general de Pimec, Antoni Cañete, va explicar que “a inicis de novembre vam començar aquesta campanya als polígons industrials catalans i, des de la setmana passada i mitjançant tests ràpids d’antígens, també oferim cribratges puntuals o periòdics a les pimes que ho sol·licitin”. Així mateix, Cañete va destacar que des del mes de juliol “s’està oferint al teixit productiu un servei de prevenció per a la prescripció i la realització de PCR i proves serològiques” a través de dos procediments: que els treballadors es desplacin al centre de presa de mostres més pròxim o que un equip del laboratori es traslladi a l’empresa interessada.

“Cada vegada que som capaços de testejar amb una tècnica de forma ràpida, podem donar seguretat als entorns empresarials i no parar l’activitat. Avui dia ens hauria de preocupar tant la crisi sanitària, que és la més important, com la crisi econòmica que ja estem vivint. I hauríem de tenir un objectiu, que és el de no tancar activitat empresarial sempre que es realitzi amb seguretat”, va comentar el secretari general de Pimec.

Terrassa ha estat la cinquena parada de “Pimec Covid Free”, però les unitats mòbils medicalitzades continuaran recorrent diferents polígons industrials de Catalunya per continuar fent tests ràpids d’antígens. Les següents accions estan previstes a Fornells de la Selva (Gironès), Reus (Baix Camp), Lleida i Granollers (Vallès Oriental).

400 PCR en dues hores i mitja
Des de la patronal detallen que l’objectiu d’aquesta iniciativa impulsada des de l’àmbit privat i amb la validació clínica del doctor Oriol Mitjà és complementar les diferents accions que s’estan portant a terme des de l’Administració per combatre la Covid-19 com ara els cribratges poblacionals que el Departament de Salut està impulsant a diversos municipis i que aquests dies fan parada a Terrassa.

Al Centre Cívic Montserrat Roig es va instal·lar ahir un dispositiu que s’adreça als residents a Ca n’Anglada majors de 16 anys i asimptomàtics. Tots ells poden acostar-se a l’equipament fins divendres, de 8.30 a 14 h i de 15 a 20.30 h, per fer-se gratuïtament una prova PCR.

A diferència del cribratge fet dilluns i dimarts a Can Parellada, on l’afluència de ciutadans va ser baixa i entre els dos dies es van realitzar només 1.039 PCR, aquest dimecres al matí el ritme al Centre Cívic Montserrat Roig era força bo. A les onze del matí ja s’havien sotmès al test unes 400 persones.

“El Centre Cívic Montserrat Roig està molt identificat. A més, també s’hi va fer la campanya de vacunació de la grip. El pavelló de Can Parellada, tot i estar ben preparat, potser queda més apartat i costava més relacionar-lo. Sempre busquem espais grans, però no sempre acaba sent fàcil identificar que s’està fent un cribratge allà. Aquest potser un factor que hagi jugat el seu paper”, explica Cati Serra, directora executiva de l’àrea Vallès Occidental Oest del CatSalut.

Serra especifica que “el principal objectiu” d’aquestes accions “és detectar tots aquells casos positius asimptomàtics que hi ha a la comunitat i poder trencar les cadenes de transmissió” i que des de Salut “hem anat escollint zones que durant la primera onada van tenir una incidència alta i ara no estan malament, però no estan fent la davallada esperada”. La situació epidemiològica, sobretot la incidència acumulada de casos i la velocitat de transmissió del virus, determinaran possibles futures actuacions.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top