Publicitat
Terrassa

El ple aprovarà la congelació dels preus del bus i els pàrquings

La tarifa del transport públic urbà i els preus dels pàrquings de Terrassa no pujaran de preu l’exercici 2021. Els grups municipals van votar ahir per unanimitat en comissió informativa portar a ple la proposta de congelació de tarifes.

Pel que fa als preus dels autobusos, la totalitat dels títols conservaran durant l’exercici els preus aprovats per 2020. D’aquesta manera, el bitllet senzill costarà 1,45 euros i el mateix títol en episodi de contaminació atmosfèrica es manté en el preu d’1 euro.

La T-25 costarà els mateixos 18,10 euros i comprar la T-Hospital,1 euro (els viatges són gratuïts). El preu puja a 4 euros per la tarifa per recàrrec.

Pel que fa a la T-Blanca, pensada per les persones amb rendes més baixes, també es congela. En gaudeixen els majors de seixanta-cinc anys, persones amb discapacitats iguals o superiors al 33%, els majors de seixanta anys que cobrin jubilació anticipada, la ciutadania amb reconeixement d’incapacitat permanent i els acompanyants de persones amb discapacitat.

En aquests casos, la tarifa serà de 5 euros per les rendes fins a 7.967,68 euros; 10 euros pels ingressos fins a 10,357,98 euros; les rendes fins a 11.951,52 euros pagaran els mateixos 15 euros que fins ara i, fins a una renda de 12.748,29 euros, el preu de la T-Blanca serà de 20 euros.

Pel que fa a la T-Comerç, un títol nou que des de 2019 faciliten els comerços de la ciutat als seus clients, manté el seu preu en 0,75 euros.

Els pàrquings i l’IPC
El ple del pròxim 18 de desembre també votarà la congelació de les tarifes de l’aparcament de la ciutat per l’exercici 2021. La mesura afecta als pàrquings gestionats per l’Ajuntament de Terrassa a través de la mercantil Aparcament Vapor Ventalló S.L.: els situats al Vapor Ventalló, l’avinguda de Barcelona, la plaça de Lluís Companys, La plaça del Progrés i la plaça del Primer de Maig. També els de Saba a la plaça del doctor Robert, la Plaça Vella i el Raval de Montserrat.

Les dues operadores han proposat congelar tarifes, tot i que la revisió en el cas dels pàrquings es referència a l’IPC i aquest ha estat negatiu: als pàrquings de SABA, que prenen de referència l’IPC de setembre, ha estat del -0,4%; i en el cas dels aparcaments municipals, que ho fan a l’octubre, l’IPC ha estat del -0,8%.

Els contractes d’explotació dels pàrquings no contemplen els IPC negatius, de manera que tot i la baixada de l’índex dels preus, les tarifesno mimbaran, es congelaran el 2021.L’únic preu que sí baixaés els de les places en règim de concessió. Les quotes baixen segons s’acosta el final del contracte.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top