Publicitat
Terrassa

La pressió hospitàlaria no baixa

La pandèmia de coronavirus no remet als hospitals de la ciutat, on després del cap de setmana es manté la pressió tant als ingressos com a les unitats de crítics. La xifra global de persones ateses per l’Hospital de Terrassa i l’Hospital Universitari MútuaTerrassa era ahir de 130, tres més que divendres.

Per centres, a l’Hospital de Terrassa hi ha una persona més ingressada en planta (38) i una menys en ingrés domiciliari (2), però la xifra de pacients a l’UCI ha augmentat de 8 a 10 durant el cap de setmana.

A Mútua hi ha 65 positius ingressats en planta, dos més que divendres, i 5 persones en hospitalització domiciliària, una xifra que no ha variat des del final de la darrera setmana. A Mútua, però, el còmput de pacients crítics ha baixat els darrers dies. Hi ha una persona més a la unitat de cures intensives que divendres (6), però ahir quedaven a semiintensius 3 pacients dels 7 que hi havia ingressats divendres.

D’altra banda, les dades epidemiològiques no milloren a la ciutat, on ahir dilluns el risc de rebrot continuava pujant i arribava al 218, segons les dades recollides pel portal DadesCovid de la Generalitat. Pel que fa a la velocitat de transmissió, continúa per sobre de l’1. Després del cap de setmana se situa en l’1,10.

Els indicadors empitjoren
Al conjunt de Catalunya, el coronavirus torna a repuntar. Ahir tots els indicadors epidemiològics empitjoraven, a deu dies de Nadal, amb més de 1.500 persones hospitalitzades, de les quals 344 estan greus a l’UCI, sis més que diumenge.

Segons les dades epidemiològiques actualitzades dilluns pel Departament de Salut, la velocitat de transmissió del coronavirus (Rt), després de diversos dies descendint, ha pujat tres centèsimes i s’ha situat en 0,94, mentre que el risc de rebrot (EPG), que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, ha crescut en 10 punts i ha passat de 171 a 181.

També ha empitjorat la incidència de casos acumulada en els darrers catorze dies (IA14), que ha passat de 202 a 206, quatre més, i el recompte de víctimes mortals ha sumat 19 morts per Covid en les últimes 24 hores fins a arribar als 16.393 des de l’inici de la pandèmia el passat mes de març.

Aquest empitjorament de les dades epidèmiques coincideix amb el primer dia, ahir, en què el Govern ha autoritzat la reobertura, amb aforament limitat, dels centres comercials, de l’inici d’activitat a les pistes d’esquí del Pirineu català i de l’ampliació de l’aforament fins a les 1.000 persones als grans recintes teatrals. Una altra dada que empitjora és el percentatge de positivitat, que ha passat del 3,77 al 4,29%. També la pressió hospitalària, que durant el cap de setmana ha tornat a créixer, segueix una tendència a l’alça, amb 1.519 persones hospitalitzades, 77 més que diumenge, de les quals 344 són a l’UCI, sis més que el dia abans.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top