Publicitat
Terrassa

La residència Casa Vapor Gran rep avui les primeres vacunes

Salut administrarà avui la primera vacuna contra la Covid-19 a Terrassa a la residència Casa Vapor Gran, amb seu al carrer del Portal Nou. Així ho va confirmar ahir la Regió Sanitària Metropolitana Nord.

La vacunació començarà a les 11 del matí. Un equip d’infermeres subministrarà les vacunes de Pfizer BioNTech als 115 residents del centre i als 105 treballadors. Com ja va passar diumenge, coincidint amb la primera vacunació a Catalunya, la persona que rebi la primera dosi explicarà als mitjans la seva impressió.

La residència Vapor Gran és gestionada per MútuaTerrassa. Tot i que en la primera onada va tenir casos positius, actualment és residència verda, és a dir, no té cap usuari i treballador amb Covid. L’equipament és un dels centres de la gent gran més nous de la ciutat. Amb majoria de places privades, va obrir portes el juny de 2015 i va ser inaugurat a l’octubre.

La vacuna arriba a Terrassa amb un nivell de tensió estable als hospitals, on ahir hi havia 135 persones ingressades per Covid tant a Mútua com a l’Hospital de Terrassa. La xifra es manté estable des de principis de mes, amb poques oscil·lacions. Pel que fa als pacients a l’UCI, ahir hi havia 27 positius a les unitats de crítics i semicrítics dels dos centres hospitalaris.

La vacunació la faran a partir d’avui a Catalunya mig miler de professionals d’infermeria i 150 administratius repartits en 26 equips per tot el territori. Tres setmanes després de la primera ronda de vacunació, els residents i els professionals de les residències rebran la segona dosi de Pfizer BioNTech. En el cas de Terrassa, la segona dosi començarà a arribar als centres geriàtrics la tercera setmana de gener.

A partir d’ara, si no hi ha novetats, Catalunya rebrà 60 mil dosis cada dilluns que administrarà entre dimarts i divendres. Les vacunes de Pfizer arriben a 70 graus sota zero i han de ser administrades en un període màxim de cinc dies.

L’objectiu de Salut és vacunar entre els mesos de gener, febrer i març unes 700 mil persones, tots els residents i treballadors dels centres geriàtrics, el personal sanitari i els grans depenents que viuen a casa. La consellera de Salut, Alba Vergès, va anunciar dilluns què a partir del mes d’abril la vacunació es farà extensiva a tota la població, prioritzant col·lectius com les persones de risc.

Catalunya espera tancar la campanya de vacunació amb la distribució de 12 milions de vacunes. L’objectiu és arribar a una cobertura d’entre el 70 i el 80 per cent de la població, el llindar que garanteix la immunitat de grup, que a Catalunya no s’aconseguirà fins a finals de 2021.

Només el 40% es vacunaria ja
El Departament de Salut, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, el Col·legi de Periodistes i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), han elaborat unes recomanacions per combatre la desinformació sobre les vacunes. La iniciativa respon, entre altres motius, a l’enquesta del Centro de Investigaciones Sociològiques (CIS) del desembre, segons la qual només el 40% de la població es vacunaria de manera immediata.

Les entitats recorden que hi ha un consens científic, demostrable empíricament, sobre la seguretat i els beneficis de la vacunació i conviden als mitjans i a les plataformes d’intercanvi de vídeos a les xarxes socials i a la població que contribueixin a fomentar la “confiança vacunal”.

Recórrer al criteri de persones expertes en la divulgació, no fomentar l'”espectacularització” de les informacions i contextualitzar possibles reaccions adverses, són algunes de les recomanacions. També evitar donar categoria de notícia als rumors i les desinformacions i evitar donar categoria d’informació equilibrada a l’exposició de valoracions científiques i les veus del negacionisme.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top