Publicitat
Terrassa

Mor Josep Corominas, exregidor i president de l’Ateneu Terrassenc

Ahir de matinada va morir als 81 anys Josep Corominas i Busqueta, actual president de l’Ateneu Terrassenc. Corominas va néixer a Terrassa el 1939, on va desenvolupar bona part de la seva trajectòria política, a l’Ajuntament de Terrassa i com a diputat al Congrés dels Diputats.

Corominas era especialista en psiquiatria, diplomat en psicologia clínica, i va exercir com a professor titular de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona (UB) i com a consultor de l’Hospital Clínic de Barcelona.

En la seva trajectòria política, va ser regidor de l’Ajuntament de Terrassa als mandats de 1983, 1978 i 1991. Com a número dos de l’alcalde Manuel Royes, Coromines va assumir grans cotes de poder als seus equips de govern, on exercia un comandament dur i erudit.

Militant socialista des de 1975, en 1989 va substituir Ernest Lluch en ser elegit diputat al Congrés el 1989. Posteriorment va ser diputat per la província de Barcelona pel PSC-PSOE a les eleccions de 1996 i el 2000. Entre 1998 i l’any 2000 fou portaveu adjunt de la Comissió de Sanitat i Consum.

Al marge de la seva trajectòria política, Corominas va formar part de la maçoneria a escala estatal, on va assolir la més alta quota de poder. Membre de la maçoneria des de 1981, entre el 2002 i el 2006 va ser el Gran Mestre de la Gran Lògia d’Espanya.

Josep Corominas ha estat director i membre del patronat de la Fundació Sant Llàtzer. També ha estat membre del Consorci Sanitari de Terrassa, entitat que ahir expressava també el seu condol.

Un referent
Actualment era president de l’Ateneu Terrassenc. Va accedir a la presidència el juliol de 2009, en una etapa complicada per a l’entitat. Ahir l’Ateneu mostrava el seu condol per la pèrdua d’un referent. “En aquests 10 anys al capdavant de l’Ateneu”, afirma, Corominas “ha aconseguit situar l’entitat com a referent en el moviment associatiu cultural de Terrassa, un espai de trobada per a totes les persones sense discriminació per raons ideològiques ni per circumstàncies personals”.

Ahir els condols per la mort de Josep Corominas es van succeir durant tota la jornada. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart va lamentar la pèrdua d’una persona “amb gran implicació en la ciutat”, una figura “amb grans coneixements, que es feia escoltar i estimar i una referència per a molts”.

El PSC també va lamentar ahir la mort “d’un veterà socialista que ha treballat per fer créixer i realitzar els seus ideals, des de la fundació del PSC, tant a Terrassa com a Ullastrell, on vivia”, afirmava el seu primer secretari, Alfredo Vega. “La seva trajectòria en política i en els moviments culturals i social és llarga i brillant.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top