Publicitat
Terrassa

Els Reis es van multiplicar per arribar a tots

Eren les tres de la tarda de la vigília de Reis. Els carrers estaven pràcticament deserts, però de tant en tant es veia una família que caminava decidida. Era l’hora d’entrar a escola. I, de fet, més d’una família hi anava al col·legi, però per donar la benvinguda a Ses Majestats d’Orient que, enguany amb la Covid-19, havien decidit muntar el seu campament als patis escolars d’equipaments repartits per la ciutat.

Es va dinar aviat perquè arribaven a les quatre de la tarda i es volia ser dels primers a rebre’ls. El David, de 8 anys, i l’Àlex, de 5 anys, acompanyats dels seus pares, així ho van fer i van tenir la sort d’encapçalar la llarga cua que es va fer a l’Escola Lanaspa, un dels punts reials. I van tenir el privilegi de ser els primers a saludar a Melcior, Gaspar i Baltasar, els quals van descendir d’un cotxe amb els seus patges al so d’una música, per cert, no gaire animada.

“Ens fan molta il·lusió els Reis”, va dir el David en nom de tots dos. “Hem fet una carta amb 16 coses. No ho portaran tot, però així podran escollir”, va explicar l’Àlex. Els dos havien tingut una vigília de Reis molt completa perquè ja havien vist i escoltat el vídeo personalitzat que havien demanat fa dies.

I un cop a dins, fent l’itinerari traçat, les recepcions a prop de la carpa duraven uns segons, el temps de somniar que ha passat una cosa màgica difícil d’explicar. “Estic molt content. M’han dit que vagi a dormir aviat i que deixi una mica de menjar i beguda pels camells. Posarem pastanaga i un got de llet”, va explicar l’Àlex que jugava amb el seu patinet i s’encaminava cap a la sortida amb el seu pare Oriol dient-li que feia molt de fred. Aquests nens van ser dels primers com també l’Iris i l’Oriol, qui van avançar que els “Reis s’estan portant molt bé perquè alguns regals de la tieta ja havien vingut perquè amb la Covid no podrem anar a casa seva”.

Els nens i nenes es mostraven molt il·lusionats encara que tots van dir que preferien la cavalcada perquè era més espectacular. Mares, pares i àvies també ho deien, però afegien que comprenien que no es podia fer per la pandèmia. “És molt diferent enguany, però val més això (rebre’ls sota una carpa i a distància) que res”, van dir José Antonio Valladares i Anna López, els pares del David i l’Àlex. Altres pares hi van coincidir. “La cavalcada és tot un espectacle; és molt bonica, però s’ha trobat una bona solució pels nens”, va dir l’Oriol Hernández, pare de l’Oriol.

Les escenes d’entusiasme que es van viure ahir al pati de l’Escola Lanaspa es van repetir també a altres centres educatius de la ciutat. Els Reis venen un cop l’any i tenen moltíssima feina en complaure totes les visites dels nens i nenes que els esperen amb molt a il·lusió. Melcior, Gaspar i Baltasar van arribar puntuals cap a les 16 h del dimarts acompanyats dels seus patges i col·laboradors estrets.

Recorregut
La comitiva reial va recórrer, fins més enllà de les 20 h, els set districtes de Terrassa i muntant la seva carpa reial a col·legis públics. A més de l’Escola Lanaspa, Ses Majestats van ser protagonistes dels actes de benvinguda a les escoles Agustí Bartra (districte 2), Aurò (districte 3), El Vallès (districte 4), Enxaneta (districte 5), Sant Llorenç del Munt (districte 6) i Josep Ventallò (districte 7). Els Reis van saludar i van rebre la mainada que, malgrat la Covid-19 i el fred, van expressar mostres d’alegria i afecte cap a les personalitats ‘Orient. Per molts nens i nenes, va ser també la primera vegada que els veien de molt a prop. Aquesta proximitat va ser un regal inesperat i va compensar en part l’absència de la cavalcada. Com també ha estat una gran oportunitat poder tenir un vídeo personalitzat dels Reis.

L’alternativa de fer actes de benvinguda a Ses Majestats a l’aire lliure i als patis de les escoles es va decidir fa unes setmanes, després que l’evolució de la pandèmia i les dades de contagis i morts aconsellaven fer actes més reduïts. Abans, l’Ajuntament, amb El Social, que és l’entitat organitzadora, havien anunciat primer la seva intenció de mantenir la cavalcada i després ho van substituir per una festa de benvinguda a l’Estadi Olímpic. A continuació es va refer tot el programa per implantar carpes reials a les escoles. Sabadell i Sant Cugat també van fer aquesta opció de muntar visites reials a diversos llocs.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top