Publicitat
Terrassa

Les rebaixes, pendents de tancar el cap de setmana

Les rebaixes d’hivern han arrencat amb bon peu a la ciutat. El comerç ha avançat majoritàriament els descomptes i el balanç de vendes de les darreres setmanes és millor del que s’esperava. Ara, els botiguers esperen que el tancament dels centres comercials incrementi les compres a Terrassa i compensi l’obligatorietat d’abaixar persianes els propers dos caps de setmana.

Ahir els carrers del centre i dels eixos comercials dels barris eren una mostra del clima de vendes aquestes festes. Cues a molts establiments, ambient als carrers, tràfec de bosses amunt i avall i les habituals corredisses de darrera hora.

El comerç ha avançat majoritàriament les rebaixes. La voluntat d’estimular el consum i la por a un tancament després de festes ha fet reaccionar el petit comerç i les cadenes. El resultat ha estat un increment considerable de tendes amb cartells de promocions als aparadors des de Cap d’Any.

De fet, fora dels establiments de la cadena Inditex (Zara, Berska, Estradivarius), que mantenen el 7 de gener com a primer dia de rebaixes, i d’alguns petits comerços, el gruix de les botigues de la ciutat apliquen ja descomptes del 10%, del 30%, del 50% i fins i tot del 70%.

Els clients s’adapten
A peu de mostrador, els comerciants treballen per salvar la campanya d’hivern i minimitzar les pèrdues per les noves restriccions, que els imposen tancar els dos primers caps de setmana de rebaixes.

“Els diumenges d’obertura són dies de moltes vendes, però els clients ja han après a adaptar-se als canvis i compren més entre setmana”, comenten des de la botiga de calçat Querol del carrer Major. “Han après a posar-se la mascareta, a tancar-se a casa abans de les 10 de la nit i a no viatjar… si han de comprar entre setmana, ho faran”. L’establiment penja el cartell de descomptes des de fa set dies i “hem vist bona afluència. No tothom compra, però s’està veient bon ambient”.

En el mateix sentit Ezequiel Pérez, encarregat de la botiga Pull &Bear de la Rambla d’Ègara, explica que les vendes han caigut un 20% respecte a 2019, però “estem veient un bon clima. Obliguem la gent a fer cues al carrer, a passar fred i, així i tot, un cop dins la botiga l’ambient de compra és prou bo”.

A principis de Nadal, bona part dels comerciants temien que la crisi econòmica provocada per la pandèmia fes perillar la campanya més important de l’any i que les botigues arribessin al dia 7 de gener amb bona part de l’estoc a les estanteries. No està sent així, i tot i que la campanya de vendes no serà extraordinària, molts confien a salvar la temporada.

Una de les primeres botigues a fer descomptes a Terrassa va ser la cadena Macson, que ja ha penjat el cartell de segones rebaixes. “La gent les esperava. Molt abans de festes preguntaven quan començaríem, “comenta Carme Martínez, encarregada de l’establiment.

Un mes després de rebaixar preus, Macson afirma que “les vendes han anat molt bé, no només pels descomptes. També per què van tancar els centres comercials i amb el confinament de cap de setmana la gent ha comprat més a Terrassa”. En el cas de les cadenes, el fenomen del consum de proximitat s’ha notat en la facturació i també en un increment dels canvis de producte, que d’altra manera s’haurien fet als establiments dels centres comercials.

Afluència tota la setmana
A la sabateria de Dima del Raval de Montserrat creuen que el tancament dels dos propers caps de setmana afectaran les vendes, però no tant com en una temporada normal. “És veritat que les compres de diumenge són altes, però cal tenir en compte que amb el fred les tardes estan sent molt fluixes”, explica la dependenta Paola Campos.

La seva companya, la Laia Solano, recorda que “el ritme de vendes ha estat bo durant les festes i les rebaixes han estimulat més el consum”. A banda, “l’afluència de públic ara està sent bona durant tota la setmana”.

A les portes de l’establiment Roger Mateu, informàtic de 29 anys, explicava: “He comprat el just per Reis i el gruix dels regals els faré després, perquè espero que els preus baixin més”. El Roger no acostuma a comprar els diumenges d’obertura comercial. “Els caps de setmana són per canviar el xip, fer sortides a la muntanya o quedar-se a casa si s’encarta. No per anar de botigues”.

Mentre fa cua a la porta de la botiga Women’secret del carrer Font Vella, la Fátima diu que “tancar les botigues el cap de setmana no salvarà ningú d’infectar-se, només ens complica la vida als compradors i els botiguers”. La dona, mare de tres nens petits, treballa entre setmana i es queixa que “només tinc dissabtes per fer encàrrecs. Ara m’hauré d’organitzar encara més”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top