Publicitat
Terrassa

El 98% de l’alumnat assisteix als centres amb normalitat

El segon trimestre escolar ha començat amb bon peu, malgrat la pandèmia i el temporal de la Filomena que ha estat important en algunes zones. Així és desprèn de les dades facilitades ahir pel departament d’Educació que conclou que el 98% de l’alumnat estar anant als centres amb normalitat. Després d’informar d’aquesta dada, Núria Cuenca, secretària general d’Educació, va manifestar que "el nostre objectiu, des de l’inici del curs, al setembre, és el de mantenir les escoles obertes". I va remarcar que "les escoles han d’estar obertes perquè és l’única manera de preservar la cohesió social i les oportunitats per superar la crisi".

Pel que fa a les dades globals sobre el confinament en la xarxa educatiu, Cuenca va explicar que fins ahir hi havia 1.057 grups confinats, que representa un 1,47% del total de grups estables. Per sectors, va detallar que hi havia 25.379 alumnes confinats (1,76% del total) i 1.452 docents confinats (0,91% del total). També va donar xifres de casos positius, que ahir sumaven un total de 2.762 en l’alumnat i 472 en el cas dels professionals.

Cuenca va completar la radiografia exposant que hi havia 3 centres confinats totalment -1 escola rural, 1 escola bressol i 1 escola d’educació especial-, sobre les que va dir que eren centres de petites dimensions i tenir un positiu, suposa el tancament total. Amb tot, la secretària general va recordar que "les dades i els experts en pediatria avalen que les escoles no suposen un amplificador de la pandèmia, fet que es va demostrar el primer trimestre". La secretària general va subratllar que "la comunitat educativa està compromesa i convençuda com nosaltres que la crisi la superaren amb les escoles obertes" i va agrair el suport de la comunitat educativa. Per altra banda, en la roda de premsa de balanç d’una setmana de represa del curs, es van donar xifres també del nombre de cribratges als professionals dels centres, que s’han fet des de dilluns passat, dia d’inici de la mesura.

Balanç autotests
A hores d’ara s’han portat a terme 32. 892 proves PCR (19% del total), de les que 565 van donar resultat positiu (1,7%). La responsable de la conselleria va comentar al respecte que "estem a nivells sostenibles i manejables pel que fa al sistema educatiu i la gestió dels grups que es confinen és a causa dels positius, que són asimptomàtics i, per tant, prevenim possibles contagis". També va afegir que els professionals valoraven la mesura de l’autotest de manera positiva. La novetat de les autoproves PCR als professionals educatius es va acompanyar de noves mesures de ventilació dels espais, que s’han anat modificant durant la primera setmana, per tal d’aconseguir un bon equilibri entre contaminació i confort tèrmic. Les valoracions positives d’ahir de la conselleria contrasten amb les de Central Sindical Interdependent i de Funcionaris (CSIF), qui va reclamar el tancament dels centres educatius i la suspensió de classes a tot Catalunya, per reduir la corba de la tercera onada de contagis de la Covid-19.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top