Publicitat
Terrassa

Càmeres de vigilància contra les agressions a policies

S’instal·laran càmeres de videovigilància a places de la ciutat i es proposa habilitar punts d’atenció compartits al territori, entre Mossos d’Esquadra i Policia Municipal

L’Ajuntament de Terrassa ha reaccionat a la darrera onada de disturbis i agressions a policies i ha demanat “de manera urgent” la instal·lació de càmeres de videovigilància “a diferents espais i places de la ciutat”. Amb aquesta mesura “es pretén disposar d’un nou mecanisme dissuasiu en alguns punts de la ciutat amb afluència de persones, així com un recurs per a
identificar actes incívics o delictius que es puguin produir”. Aquesta setmana hi ha hagut incidents a Ca n’Anglada i la Maurina. Al primer barri, la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra han reforçat la vigilància degut a un augment de la violència, que ha tingut esclats perillosos com el del 30 de març, on una batalla campal i altres disturbis van acabar amb dos ferits i dos detinguts. Una altra mesura és la creació de microcomissaries, de punts d’atenció als barris.

Dimecres, diversos policies van ser atacats als dos barris i el Sindicat de Policies Locals (SPL) va denunciar la situació i va demanar la reactivació del Grup d’Intervenció Especial (GIE). Dijous, el govern municipal es va reunir amb sindicats “per establir una sèrie d’actuacions per millorar la situació, garantir la seguretat ciutadana, així com per facilitar la tasca dels agents del cos”. El govern admet que s’ha de posar fre “de manera immediata” als actes incívics recurrents i demanarà al Departament d’Interior “desenvolupar de manera urgent la proposta de disposar d’una Sala conjunta de comandament entre el Cos de Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal. Aquesta proposta es ve parlant en les darreres reunions amb la Generalitat, com una proposta de millora i de treball conjunt. D’aquesta manera, tal com ja s’està realitzant darrerament amb l’emissora compartida, s’aconseguiria millorar l’efectivitat i l’eficiència de les actuacions a la ciutat”.

Una altra mesura passa “per habilitar punts d’atenció conjunt al territori dels cossos de seguretat que actuen a la ciutat, Mossos d’Esquadra i Policia Municipal. L’objectiu seria, principalment, facilitar tant les pròpies actuacions, com un nou accés a la ciutadania de manera més àgil i directa. Aquesta proposta es traslladarà properament al Departament d’Interior, per tal de treballar-la conjuntament”, diu el Consistori.

D’altra banda, l’Ajuntament rebrà en breu càmeres unipersonals per als agents.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Càmeres de vigilància contra les agressions a policies
To Top