Publicitat
Terrassa

La Fira Modernista omple el centre de Terrassa

Sobretot la gent passeja pel mercat de l’alimentació artesana, el mercat de l’artesania i la fira de l’ofici

Publicitat

Aquest cap de setmana, en raó a la celebració de la Fira Modernista els carrers del centre de Terrassa s’han omplert de ciutadans. La gent ha pogut participar a diferents activitats que s’han organitzat pel barri i, sobretot, hi ha hagut concentracions al mercat artesanal, el de l’alimentació artesana i la fira d’oficis.

“Ahir a la tarda hi havia molta gent fent cua, a més el dia també ho acompanyava”, afirmen des de l’organització del mercat de l’alimentació. Aquesta edició, a causa de la Covid-19 hi ha hagut limitacions per prevenir contagis. És per això que han perimetrat els diferents espais i han establert diferents entrades i sortides, per poder controlar l’aforament. Per exemple, a la fira de l’alimentació hi ha aforament limitat de 458 persones i a partir d’una aplicació del mòbil anaven apuntant la gent que sortia i entrava per poder controlar l’aforament i així evitar les aglomeracions. A més, hi ha gel hidroalcohòlic en els punts d’entrada i sortida.

Els tres mercats estan perimetrats en dos espais, per una banda el mercat d’alimentació artesana està situat al tram nord de la Rambla d’Ègara, i s’hi troben unes quaranta parades amb embotits, dolços, coques, olives, pastes, xocolata, oli i orxata, entre d’altres. De tota manera, a aquest mercat també s’hi troben parades amb productes artesans, com ara bijuteria, joguines i sabons. 

D’altra banda, el mercat d’artesania, que es troba a la Plaça Freixa i Argemí, i la fira d’oficis, situat al Parc de Sant Jordi, s’han perimetrat de manera conjunta, ja que es troben de costat. L’organització i les mesures per prevenir la Covid-19 són les mateixes que les que hi ha al mercat d’alimentació artesana. D’entre les parades d’artesania, s’hi pot trobar bijuteria, cosmètica natural i avarques. Després de passar pel mercat de l’artesania, s’arriba a la fira d’oficis, on es pot trobar l’ofici del forner, del fuster, del ferreter, del pintor i del llibreter.

A més, al mercat dels oficis s’han organitzat 8 tallers participatius d’oficis destinats als nens i nenes d’entre 5 i 16 anys, per exemple el Taller de Ceràmica, el Taller de Trencadís, el Taller de Pintura i el Taller de Vidre. S’han establert diferents horaris de 45 minuts de durada i de 48 places. Els participants s’han hagut d’apuntar a través d’internet i a aquesta tarda s’han exhaurit les entrades. 

Tot i així, aquesta edició de la fira modernista ha sigut més local i no hi ha hagut tanta gent com altres anys, així ho han afirmat des d’algunes parades, com ara la de productes cosmètics naturals Alquímia Natural.

Publicitat
La Fira Modernista omple el centre de Terrassa
To Top