Publicitat
Terrassa

Condicionen la plaça de l’Aigua

El Monument del Tall ha estat repintat

Uns operaris, pulint i repintant el Monument del Tall

Operaris municipals es dediquen aquests dies a la millora d’un dels espais més emblemàtics de la ciutat. Es tracta de la plaça de l’Aigua. L’Ajuntament està duent a terme aquesta setmana una sèrie de treballs. S’està restaurant el Monument del Tall (així s’anomena l’escultura blanca que presideix la plaça), que aviat farà 30 anys. Se’l poleix i se’n reparen esquerdes, a banda de repintar-lo amb materials que n’impedeixen la corrosió.

La bassa situada al bell mig de la plaça, on hi ha instal·lat el monument, ha estat rehabilitada. S’ha aprofitat també per reparar bona part de la il·luminació.

El brollador i el monument del Tall es van inaugurar oficialment el 25 d’abril de l’any 1992, tres mesos abans de l’inici dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992. El monument és una obra conceptual i abstracta creada per l’artista terrassenc Josep Lluscà.

El Tall va ser patrocinat per la Mina Pública d’Aigües de Terrassa i es va inaugurar amb motiu del 120è aniversari de l’entitat.
La plaça conté un estanyol circular de 22 metres de diàmetre amb fons fosc, que permet l’enfosquiment visual de l’aigua, el que permet destacar encara més l’element central. El monument del Tall es va crear gràcies al programa Catex-Entorn, patrocinat per Amics de les Arts. El monument, que els terrassencs han batejat amb noms diversos durant aquestes tres darreres dècades, té una alçària de 2,5 metres, una base de 8 i una amplada de 70 centímetres.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Condicionen la plaça de l’Aigua
To Top