Publicitat
Terrassa

Isaac Albert no tornarà a ser candidat

El líder d’ERC i home fort del govern abandonarà la política municipal. El partit triarà el relleu abans de final d’any

Isaac Albert / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Isaac Albert, líder d’ERC en els darrers quatre mandats, deixarà la política municipal i no repetirà com a candidat a l’alcaldia a les eleccions locals de 2023. El polític ha comunicat la seva decisió al partit en l’àmbit local i també a la direcció nacional d’ERC. “La decisió està presa fa temps–afirma Albert. No em presento a les eleccions, segur.”

“Per respecte a mi i a ERC, la meva etapa ha acabat a Terrassa”, afegeix Albert, que sortirà de l’Ajuntament amb la voluntat de “continuar en política, en una activitat que em motivi”. En aquest moment, assegura, no hi ha cap destí tancat i “potser acabo tornant a la vida professional, cosa que també estaria bé i la meva família ho agrairà”.

La marxa d’Isaac Albert obre un procés de relleu al partit i al govern de la ciutat, on el líder republicà exerceix d’home fort de l’executiu de Jordi Ballart. El polític és el primer tinent d’alcalde, lidera l’àrea de Serveis Generals i Govern Obert i gestiona personalment la hisenda i l’organització municipal. A ERC, el calendari de la baixa d’Isaac Albert el marcarà la designació del nou candidat a les eleccions municipals. La formació afrontarà “en el darrer trimestre de 2021” el procés intern per a la tria del nou cap de llista. “Jo crec que ERC acabarà l’any 2021 amb nou alcaldable”, comenta Albert.

En aquest moment no hi ha un nom tancat per substituir el lideratge d’Albert. “Hi ha diversos candidats. A ERC han sorgit nous lideratges i qualsevol regidor podria fer el pas.”

El perfil del nou aspirant a l’alcaldia de Terrassa determinarà la data en què el primer tinent d’alcalde abandoni l’administració. “Si és un regidor o regidora, no tindrà sentit que jo continuï al govern.”

Albert podria deixar l’executiu de Ballart, doncs, a principis de 2022 si Carles Caballero, Ona Martínez, Pep Forn o Teresa Ciurana acceptessin el repte de liderar la candidatura d’ERC i el partit els donés suport. D’aquesta manera, Albert donaria més d’un any al seu relleu per consolidar el lideratge de cara a les pròximes eleccions municipals. Així ho van fer en el seu moment els socialistes Manuel Royes, que va deixar l’alcaldia a Pere Navarro, i el mateix Navarro, que va donar pas a Jordi Ballart.

Albert deixarà l’Ajuntament en un moment positiu de la seva trajectòria, valorat com a home fort del govern Ballart i pel seu tarannà conciliador. En l’àmbit executiu, té entre mans la transformació i modernització de l’estructura municipal, procés que ha encetat amb una auditoria interna dels pressupostos i dels recursos públics.

Tres mandats

Isaac Albert fa pública la seva decisió de deixar la política municipal catorze anys després de trepitjar per primera vegada l’Ajuntament com a regidor. Va ser cap de llista d’ERC el 2007 i va formar govern amb el PSC fins al 2011, any en què ERC va quedar fora del Consistori a les municipals. Quatre anys més tard, el 2015, Isaac Albert va liderar la tornada d’ERC al Consistori, on va passar quatre anys a l’oposició. El 2019 el partit va entrar al govern bipartit amb Jordi Ballart i Tot per Terrassa. El líder independentista ha estat diputat de Comerç a la Diputació de Barcelona (2015 i 2019). En el terreny estrictament polític, Albert és un afí a Oriol Junqueras. El president d’ERC li va encarregar la redacció de la ponència política que va portar Junqueras i Marta Rovira a liderar el partit al congrés de 2011.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top