Publicitat
Terrassa

El govern fa una crida als agents econòmics per a sumar en la recuperació

El govern fa balanç dels dos primers anys de mandat al Teatre Principal amb la proposta d’afrontar el futur amb l’empenta col·lectiva

L'alcalde Jordi Ballart amb el primer tinent d'alcalde i soci de govern, Isaac Albert, avui al Teatre Principal / Nebridi Aróztegui

L’equip de govern de Tot per Terrassa i ERC han fet avui balanç dels dos primers anys de mandat amb una crida “als actors polítics i econòmics de la ciutat” per sumar en l’etapa de la recuperació econòmica. “A tots ens toca afrontar la reconstrucció – ha dit Isaac Albert, primer tinent d’alcalde i soci de govern d’ERC-. Fer ciutat és afrontar els reptes col·lectius i a nosaltres com Ajuntament ens toca liderar-los. Terrassa és molt més del que aparenta, molt més del que projecta i molt més del que sovint ens creiem”, ha afegit.

L’equip de govern al Teatre Principal /Nebridi Aróztegui

L’alcalde Jordi Ballart ha apuntat que en “les setmanes vinents es visualitzarà de manera explícita” aquest compromís col·lectiu en la reactivació de l’economia després de la pandèmia, un procés al qual el govern convida a sumar-se “a tothom, també a agents socials i entitats”. Ballart afirma que en aquest moment el diàleg amb els agents econòmics “és fluid” i ha anunciat que aviat es renovarà el Pacte per l’Ocupació a la ciutat.

Demà farà dos anys de la investidura de Jordi Ballart com a alcalde de Terrassa, amb un acord amb ERC que acabava amb 40 anys de governs socialistes a la ciutat. L’executiu ha volgut escenificar el segon aniversari d’aquesta fita amb una compareixença de tot el govern al hall del Teatre Principal. “Terrassa va votar pel canvi i va obrir una nova etapa”, en la que el govern “s’ha sentit lliure per afrontar nous camins”, han dit els socis.

Jordi Ballart: “Terrassa “és una de les ciutats que ha encarat la crisi de la pandèmia amb més energia, solidaritat i eficàcia”

El bipartit afirma que Terrassa “és una de les ciutats que ha encarat la crisi de la pandèmia amb més energia, solidaritat i eficàcia”. El govern ha recordat que l’impacte de la Covid (en menys ingressos i més despesa) ha estat de 22 milions als comptes municipals, que han fet front a un pla de xoc amb 264 actuacions. Ara, la ciutat encara la sortida de la pandèmia amb poc més de 16 mil aturats i una població per primer cop “congelada” en els 224 mil habitants.

Isaac Albert, Jordi Ballart i Núria Marin, de camí cap a la presentació del balanç de mandat / Nebridi Aróztegui

En la recta final del mandat, l’executiu municipal revisa i ajusta el programa de mandat al qual, diu, ha incorporat els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i els Drets Humans com a principis inherents a la gestió municipal. El nou pla de govern el presentaran després de Festa Major en un acte públic obert a la ciutadania que es farà a “a una plaça pública”, sempre que la climatologia ho permeti.

Les novetats del nou programa de mandat. El govern ha dit, tal com avançava dissabte a Diari de Terrassa, que l’augment de plantilla de Policia Municipal permetrà a finals d’any recuperar la policia de barri. Aviat arribaran nous autobusos, aquest estiu s’ampliarà la vianalització al centre de la ciutat i es concretaran diverses operacions d’habitatge públic que augmentaran el parc municipal en més de 300 habitatges. Entre els projectes del que queda de mandat hi ha el nou casal de Roc Blanc i un pla de xoc per rehabilitar els equipaments esportius de la ciutat.

Isaac Albert: “A tots ens toca afrontar la reconstrucció. Terrassa és molt més del que aparenta, molt més del que projecta i molt més del que sovint ens creiem”

L’alcalde ha anunciat que, en paral·lel a la participació de Terrassa a l’Arc Metropolità, plataforma de les ciutats de la segona corona que reivindica una distribució més justa de recursos i tenir una participació activa en les decisions, la ciutat obrirà canals de diàleg amb “la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i Sabadell”. Ballart es reunirà aviat amb el President de la Generalitat, Pere Aragonès, a qui tornarà a plantejar la supressió de la zona tarifària i al qui demanarà “instruments” per a intervenir en la millora dels barris més castigats per la crisi i on es concentren les situacions de vulnerabilitat.

En el que queda fins a les municipals de 2023, el govern bipartit vol convertir el programa de govern en obra de govern i dissenyar les bases del futur de la ciutat, de la mà de l’Agenda Urbana, que en aquest moment s’obre a la participació convidant a la ciutadania a formular propostes al full de ruta. Ho vol fer amb un nou clima polític, després d’una primera meitat de mandat marcada per la crispació entre Tot per Terrassa i el PSC. L’alcalde ha fet una crida a l’oposició a sumar en temes de ciutat. Divendres, ha explicat, es va reunir personalment amb el líder dels socialistes, Alfredo Vega, en una trobada que “va anar molt bé i va ser molt productiva”, ha dit Ballart.  El govern, diu, “necessita el PSC per temes de ciutat. La voluntat és la de seguir creant espais de confiança”.

Publicitat
El govern fa una crida als agents econòmics per a sumar en la recuperació
To Top