Publicitat
Terrassa

La Festa Major 2021 serà “gairebé” normal

Un instant de la presentació d’aquest divendres al Castell Cartoixa de Vallparadís / Nebridi Aróztegui

L’incomparable marc del Castell Cartoixa de Vallparadís ha acollit aquest divendres al migdia la presentació d’una Festa Major de Terrassa que tornarà a la normalitat d’aquí a exactament dues setmanes. Entre el 2 i el 7 de juliol, la ciutat es retrobarà amb la seva Festa, que la pandèmia va obligar a cancel·lar l’any passat, o si més no a confinar-la. Enguany es recuperen els eixos fonamentals de la Festa Major. El pressupost de la festa d’enguany és de 527.000 euros.

Tornen les activitats al carrer, tot i que en espais perimetrats i amb control d’aforament. Els terrassencs en podran gaudir ja sense mascareta en espais exteriors gràcies a la notificació coneguda avui mateix. El programa, que van desenvolupar ahir l’alcalde Jordi Ballart i la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, inclou més d’un centenar d’activitats distribuïdes en diferents espais de la ciutat, alguns d’ells nous. Per assistir a qualsevol activitat caldrà sol·licitar les entrades al lloc web www.festamajorterrassa.cat. Les entrades es podran aconseguir a partir de dilluns.

S’ha fet una crida a la responsabilitat per tal que no es demanin entrades que després no es puguin fer servir. En tot cas, fins al dia anterior s’admetran cancel·lacions.

L’alcalde Jordi Ballart, va valorar que es pugui celebrar una Festa més o menys normal i va llançar un missatge d’optimisme a la ciutadania. “No és la Festa Major que voldríem, però ens marca el camí de la recuperació. Tenim una programació àmplia i variada, que compta amb tota la ciutat. Serà un plaer retrobar-nos als carrers“, ha assenyalat.

El Raval de Montserrat acollirà, sempre amb limitació d’aforament i reserva prèvia, el divendres 2 de juliol els actes més tradicionals que donen inici a la Festa: l’encesa del ciri de Festa Major i la Baixada del Drac (18 hores), la repicada de campanes a les esglésies de la ciutat (20 hores) i el Pregó, a càrrec de l’historiador i agitador cultural Domènec Ferran. A continuació hi haurà el tradicional ball dels Gegants de Terrassa, els Bastoners, els Nans i l’Àliga de Terrassa, acompanyats pels Ministrils del Raval. L’alcalde proclamarà a continuació l’inici de la Festa Major. A les 20.30 es descobrirà el Capgròs de l’Any, que enguany arriba a la seva quarantena edició, igual que el Raval Infernal, que es reduirà a un acte commemoratiu a partir de les 22.30, sense públic. Aquest i tots els actes, de totes maneres, es podran seguir en directe a través de Canal Terrassa. Es mantindrà també per diumenge la sortida d’ofici i el ball de plaça a la Plaça Vella. El penó de la ciutat el durà el Club Tennis Terrassa 1921, que celebra enguany el seu Centenari. I a les 12.30, al Raval i sense públic, Minyons i Castellers enlairaran alguns pilars en el que s’espera que sigui un tastet d’una temporada que no hauria de tardar massa a començar.

L’Estadi Olímpic, al nord de la ciutat, serà l’escenari dels grans concerts, com els de Miki Núñez, Mabel Flores, Doctor Prats o Lildami. Acollirà també la programació del Jove, que deixarà provisionalment el Parc de Vallparadís. El Parc de Sant Jordi serà l’escenari de les activitats infantils i familiars, amb tallers de circ i de màgia. Al pati de l’Escola Pia s’hi concentraran totes les activitats de Cultura Popular, mentre que la zona esportiva de Can Jofresa acollirà l’Espai Vapor. Encara en l’àmbit musical, la plaça del Rector Homs serà l’escenari de concerts d’òpera, música clàssica, cors i havaneres. I el pati de l’Escola Vallès acollirà concerts de grups emergents, com els Doctor Basilio, que han tancat avui l’acte de presentació al Castell Cartoixa amb la interpretació d’un parell de temes. Els teatres Principal i Alegria i l’Auditori Municipal acolliran també diferents concerts i representacions teatrals per a tots els públics.

Igual que l’any passat, la coordinadora de grups de Cultura Popular i Tradicional de Terrassa tornarà a organitzar al Recinte Firal una exposició on les 35 colles ensenyaran tota la cultura popular de la ciutat entre aquest diumenge dia 20 fins al dimecres 30 de juny. A partir del dia 2, abandonaran aquest espai per sortir al carrer i animar la Festa.

Es va desvetllar també ahir que no hi haurà un castell de focs sinó cinc. Serà, com sempre, el dimecres 7 de juliol a les 22.30 hores, al sud, oest, est, nord i centre de la ciutat. Es prioritzarà el color per damunt del soroll per tal de minimitzar el patiment animal. Mitja hora més tard, la Festa Major es tancarà amb les havaneres del grup Mar i Vent, que s’han traslladat a la plaça del Rector Homs.

El programa complet es pot consultar i descarregar a https://www.terrassa.cat/festamajor.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top