Publicitat
Terrassa

La cultura popular exhibeix la seva riquesa

Més d’una vintena de grups han actuat al pati de l’Escola Pia

La Cuca Japonesa, en plena actuació / Nebridi Aróztegui

La Festa Major de Terrassa ha constatat una vegada més que la cultura popular és rica, diversa, colorista i viva. Un total de 24 grups han participat en l’acte de lluïment que ha tingut lloc aquesta tarda al pati de l’Escola Pia. La nota destacada ha estat la nova estrena del Capgròs 2021 de Domènec Ferran en el ball de Nans i Capgrossos, on ha sortit acompanyat del Capgròs de l’actor Jaume Bernet.

FOTOS: Actuacions de lluïment dels grups de cultura popular de Terrassa

El nou escenari triat per la situació de la pandèmia no s’ha omplert del tot. Hi havia cadires lliures. I la gran majoria del públic familiar assegut ha hagut de suportar a la primera hora, de les 18 a les 19 hores, una temperatura calorosa que sobrepassava els 31 graus i amb un sol de justícia. Això ha fet que es veiessin barrets, gorres, ventalls i paraigües de pluja i gent que s’aixecava per cercar una mica d’ombra.

L’exhibició s’ha obert amb els trets de festa de bandolers i trabucaires, i tot seguit han sortit les figures més representatives: el drac gran i el petit, els gegants vells i nous, capgrossos i nans.

A continuació han ballat les colles sardanistes Amunt i Crits, Asert i Associació Terrassa Nord, l’Esbart Egarenc, Bastoners i els Serrallonga.

En la recta final, la divertida Cuca Japonesa ha fet pas a Minyons i Castellers que han fet pilars i han donat pas a les actuacions del bestiari, que ha iniciat La Pájara i l’han seguit grups de diables i de foc. El bestiari, molt vistós amb animals i formes espectaculars, amb el so de tambors i gralles i foc, han acomiadat les actuacions.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top