Publicitat
Terrassa

La protesta pels contenidors arriba a la Síndica

Segueix la lluita de veïns a Can Boada

Contenidors al costat de la plaça de Lluís Companys / ALBERTO TALLÓN

L’anunci, fa unes setmanes, de l’Ajuntament d’estudiar la possibilitat de comprar camions de recollida lateral esquerra, no ha rebaixat les exigències dels veïns crítics. El grup de residents a  Can Boada Casc Antic i Grups Gibraltar-Lluís Company que s’ha rebel·lat contra els canvis implantats pel Consistori en aquesta zona, amb radicals modificacions de trànsit i pèrdua d’estacionament, segueixen endavant amb la seva lluita i el dimecres van presentar una queixa davant la Síndica Municipal de Greuges.

Van sortir esperançats de la reunió amb Isabel Marquès, que es va comprometre a visitar els voltants de la plaça de Lluís Companys per analitzar in situ el problema denunciat. Els veïns es queixen d’un augment de la contaminació per la creació d’una espècie de rotonda interior en el sector, fruit de la reordenació del trànsit empresa perquè els contenidors nous només es poden recollir amb camions de recollida lateral dreta. El govern municipal, després de moltes reunions i protestes, ha decidit demanar un informe sobre la possibilitat d’adquirir alguns camions de recollida lateral esquerra per atenuar els problemes derivats del nou sistema en algunes zones, però els veïns crítics no ho veuen clar.

La reunió amb la síndica va durar una hora i mitja. El grup de veïns, que ja arribat a intervenir en el ple municipal, va lliurar a Marquès un informe i els plecs amb les més de 350 firmes de suport recopilades en el veïnat. “Li hem denunciat la passivitat de l’Ajuntament i el fet que els socis de govern hagin tombat les reivindicacions dues vegades en el ple: primer van tombar una proposta del PSC i després la nostra directament“, diu Antonio Jurado, un dels més actius membres del grup. Les propostes assenyalades demanaven la compra de camions de recollida lateral esquerra.

Si finalment el Consistori els compra, l’operació pot trigar dos anys, un termini que els veïns consideren excessiu. “No ens refiem, creiem que podria tractar-se d’un truc en basar la possibilitat en un estudi tècnic, per quedar bé si aquest estudi descarta l’opció. Per a nosaltres és imprescindible tornar el trànsit al seu estat original. Estem farts de donar voltes i de contaminació”, afegeix. El veïnat descontent assegura que continuarà amb el seu “full de ruta” d’unes reivindicacions que considera justes. I afirma que tornarà a presentar una moció en el ple municipal.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La protesta pels contenidors arriba a la Síndica
To Top