Publicitat
Terrassa

Preparats per a la revolució tecnològica?

Arrenca la Mobile Week a Terrassa, un aparador de l’estat de la digitalització de la ciutat en àmbits com l’industrial. També una oportunitat perquè les empreses i les entitats explorin la tecnologia com a eina transformadora

Una de les conferències al Vapor Universitari de la Mobile Week / ALBERTO TALLÓN

La Mobile Week Catalunya va arribar aquest dijous a Terrassa. La ciutat s’emmiralla per primer cop en la setmana de la innovació tecnològica, amb 30 activitats repartides en tres dies. Amb el focus centrat en la tecnologia 5G i el Big Data, el programa de la Mobile Week inclou cursos, tallers i conferències programats en format híbrid, presencial i virtual, destinats a donar a conèixer a la ciutadania les infinites aplicacions que brinda l’entorn digital.

A l’entramat tecnològic, el Mobile n’és l’epicentre, l’aparador on totes aquestes idees d’innovació i canvi afloren: “La tecnologia és una palanca de canvi, i el seu punt de suport són la recerca, la investigació i la ciència. Les persones són les encarregades de moure aquesta palanca, que té un impacte en els negocis i la societat”, ha afirmat Xavier Marcet, consultor en estratègia, innovació i emprenedoria corporativa. El professor ha afegit: “El Mobile és un gran aparador de tota aquesta tecnologia, i necessita una bona base per funcionar correctament”.

En aquest sentit, segons Marcet, la condició fonamental perquè el Mobile tiri endavant és una bona ciència i un procés d’investigació que incorpori gent amb capacitat d’absorbir aquesta tecnologia i entendre per què la volem fer servir i quin impacte volem que tingui.

“El Mobile és magnífic per veure els diferents tipus de palanques que necessitem en cada cas, ja sigui un negoci, un mitjà de comunicació o un banc. Cadascú ha de fer una reflexió i entendre com la tecnologia pot servir d’eina transformadora que li permetrà reinventar-se”, ha apuntat Marcet.

El Big Data
La tecnologia té un impacte transversal en totes les àrees, però un dels grans pilars transformadors en la nova era digital són la revolució de les dades, amb capacitat d’implantar sensors a tot arreu, el 5G, el Big Data i la intel·ligència artificial. “Venim de l’era d’internet, però ara estem entrant en la de la intel·ligència artificial, amb uns motors molt potents que funcionen a través de dades”, ha explicat Marcet.

Tindrem la capacitat no només d’anar més de pressa, sinó de capturar tot el que passa. Els sensors permeten detectar estímuls i emmagatzemar-ne els resultats. El Big Data, conegut com la recopilació de dades massives, garanteix que una immensa quantitat de resultats es guardi i s’analitzi. A través de la intel·ligència artificial, s’aconsegueixen fer prediccions sobre el futur.

La precisió que ofereix la tecnologia de dades ja és part de l’endemà i modificarà les decisions de les empreses, de la nostra vida i de la societat. La digitalització, doncs, posa sobre la taula les noves necessitats que requereixen les persones i les empreses per integrar-se dins d’un nou entorn laboral dominat per les tecnologies.

Aprendre i desaprendre
No és suficient controlar la xarxa i les competències digitals. Ja ara és vital disposar d’una capacitat d’adaptació per sobreviure dins d’un món que canvia ràpidament i dràstica. Aquest és un dels reptes als quals s’enfrontarà la nostra societat: “El gran repte a partir d’ara és aprendre i desaprendre amb la nova generació de tecnologies”.

Les empreses han d’aprendre quan entrar dins d’aquest entorn digital i plantejar-se com els servirà a ells i als seus clients. “No totes les empreses són Google o Amazon. Agafar tecnologies que encara no estan prou madures pot ser un risc si aquestes empreses no tenen la capacitat per fer-les madurar.”

Marcet afegeix que “això, però, crea una problemàtica, perquè l’enorme competència fa que, si no ets el primer a utilitzar aquesta nova tecnologia, els altres et passen al davant”.

L’estrena del Mobile a Terrassa és ideal per projectar el teixit productiu del territori a l’exterior i mostrar el gran potencial de la ciutat a rellançar l’àrea industrial i de recerca tecnològica, amb punts forts com el campus universitari de la UPC. “Amb una presència industrial i digital tan important com la que hi ha a Terrassa, els 24 actes i conferències duts a terme tindran un impacte local molt positiu.”

El programa d’activitats de la Mobile Week a Terrassa s’enfocarà en la protecció de la privacitat a internet, les habilitats professionals digitals amb més demanda laboral i el paper de la tecnologia en crisis com la de la Covid-19. A banda, s’han programat tallers per a nens, adolescents i tota la família, basats en programació, realitat virtual i l’ús de TikTok.

Un canvi en la manera de treballar de les indústries

“El 4.0 vol potenciar el traspàs del món analògic al digital en tots els nivells: industrial, personal i col·lectiu”, afirma Joseba Quevedo, director de Recerca de la UPC. Dins de la indústria 4.0 entra el Big Data, el tractament massiu de dades, que ajuda a fer prediccions que ens poden salvar en un futur: “El manteniment preventiu et permet anticipar-te al problema i solucionar-lo abans que succeeixi; això canvia totalment la manera en la qual estem acostumats a treballar, i maximitzarà l’eficiència de les nostres indústries i empreses del futur”, ha comentat Quevedo.

“Per exemple, es pot pronosticar quan sortirà una fuita d’aigua en una canonada, i així reparar-la abans que succeeixi, o deduir la temperatura que farà demà a la ciutat.”

El 4.0 és molt innovador, però ja s’ha començat a aplicar en algunes empreses de Terrassa, com Taigua, de subministrament d’aigua a la ciu- tat.

CRUP: el culpable de l’addicció a les compres en línia

“Còmode, ràpid, útil i percepció de preu baix” (CRUP) és la trampa que genera addicció a les compres en línia. Amazon és actualment el rei de l’univers digital del consum, amb un 40% de les vendes durant el confinament. La multinacional és un clar exemple d’èxit d’e-commerce, un model de compravenda totalment en línia. El triomf d’aquests negocis ha vingut per quedar-se, i les botigues físiques han d’aprendre a reinventar-se. “La idea que tothom té presència a internet és relativa, perquè hi ha molta competitivitat. Per ser una de les primeres marques a aparèixer a Google, has de tenir molt de poder i invertir molts diners en publicitat”, ha comentat Albert Vinyals, psicòleg del consum. Els consumidors són crucials perquè el sistema funcioni. “Comprar per internet és molt senzill: està pensat per crear respostes més impulsives. Hem de pensar què hi ha darrere del clic i consumir més conscientment.”

Si una empresa vol ser internacional, s’ha de digitalitzar

“La internacionalització tradicionalment s’ha basat a viatjar. Amb la pandèmia les empreses han après que hi ha eines per conèixer-se en remot”, afirma Josep Beltran Centelles, expert en màrqueting digital i vendes de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa. Actualment, la digitalització és crucial per a la internacionalització: “Multiplica la capacitat d’obtenir contactes de possibles nous clients”. Els canals digitals per donar-se a conèixer són les pàgines web i el posicionament a Google, la publicitat en el cercador, la difusió, audiència i presència a través de les xarxes socials i el LinkedIn, que serveix per buscar els contactes dins d’empreses d’un perfil concret. Beltran reitera: “Si no aprofites la digitalització tu, l’aprofita la competència”.

El poder de les habilitats toves davant l’automatització

La globalització, internet i l’automatització comporten noves oportunitats per a les empreses, però també estan incrementant la competència entre treballadors. En aquest sentit, Alejandro Ambrad, fundador de la Revolución Blanda, sosté que només sobresortiran aquells que comptin amb habilitats toves com la intel·ligència emocional, la capacitat d’adaptació, la creativitat i el pensament crític. Cristina Febrer, consultora i formadora experta en comunicació amb PNL, defensa que, si hi ha una habilitat que no poden substituir les màquines, aquesta és l’empatia, quelcom necessari per entendre les necessitats del client. Així, tot i que aquestes habilitats “han estat relegades a un segon pla per la majoria de sistemes educatius”, diu Ambrad, cal potenciar-les.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top