Publicitat
Terrassa

Recuperant vells jocs que no necessiten connexió a internet

Recuperant vells jocs que no necessiten internet

Durant tota la setmana, nens i nenes jugaran a la plaça del Vapor Ventalló / ALBERTO TALLÓN

Quan falten encara tres mesos per Nadal, ahir es van dur a terme diferents partides improvisades de Quinto als porxos de la plaça del Vapor Ventalló. No s’hi guanyaven diners, però els que picaven obtenien un regal. L’organització anava a càrrec del Centre Cultural El Social, un dels espais que s’omple per jugar al Quinto durant les festes nadalenques.
També es va jugar al Joc del Catxo, una activitat que té el seu origen a Agramunt. Està relacionat d’alguna manera amb el Quinto, ja que cada participant rep un cartó amb quatre cartes de la baralla que haurà d’anar marcant. Es van cantant les cartes i guanya qui les exhaureix primer.

Són només algunes de les activitats de la cinquena Setmana de jocs al carrer, que l’any passat no es va poder dur a terme. L’organitza, entre d’altres, l’entitat Vadejoc. Les activitats van començar ahir i es duran a terme fins divendres entre les 17 i les 20 hores. La darrera activitat és l’explicació d’un conte.

Als porxos, abans del Quinto, un grup de nens jugava a fabricar granotes i d’altres animals amb rotllos de paper higiènic. Tots els jocs que es van desenvolupar i es desenvoluparan aquests dies són jocs tradicionals. Cadascun té la seva història al darrere, però cap d’ells necessita connexió a internet, ni mòbil, ni tauleta, ni comandaments.

Una altra manera de jugar
En una era on els videojocs tenen la partida pràcticament guanyada, encara hi ha gent com el Miqui Giménez que aposta per mantenir viva una altra manera de jugar i passar-s’ho bé. “A causa de la pandèmia, no podem dur a terme jocs que impliquin massa moviment. Aquí fem jocs de taula i a dalt llançaments”. Els espais, ben perimetrats, estan controlats per una vintena de voluntaris que ensenyen als nens en què consisteix cada joc.

Més cap al nord, a la zona de gespa de la mateixa plaça, s’estrenava la zona de jocs tradicionals. Nens ben menuts jugaven, amb força èxit, a les tradicionals bitlles catalanes. No hi havia massa cua, però avançava la tarda i la concurrència anava augmentant.

D’altres provaven sort a la petanca, a encaixar anelles en una caixa, un esclop o en unes ampolles, així com a encertar ferradures en uns pals. Davant, al Centre Excursionista, es jugava als escacs i s’escalava un rocòdrom.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top