Terrassa

Segregació, tecnologies i FP, reptes del nou curs

El Govern es compromet a treballar amb els ajuntaments

Maite Fons, en el moment de la seva intervenció a l'era de la Masia Freixa/ Nebridi Aróztegui

Lluitar contra la segregació escolar. Aquest és un dels reptes que ha destacat la directora de Serveis Territorials del Vallès Occidental, Maite Fons, en la inauguració del curs escolar que ha tingut lloc aquest matí a l’era de la Masia Freixa del Parc de Sant Jordi i que ha aplegat més d’un centenar de docents. Fons, que s’ha estrenat en el càrrec a Terrassa, ha enumerat també altres prioritats com desplegar la segona fase del pla de digitalització, reforçar els programes de millora d’oportunitats per la inclusió i reordenar la Formació Professional. La directora ha reconegut que “sols no podem fer el camí i, per tant, hem de treballar amb els ajuntaments, en aquest cas el de Terrassa”.

Publicitat

Fons ha estat acompanyada de la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, qui ha defensat que “l’educació és un element clau i ha de situar-se en el centre de les polítiques“. En aquest sentit, ha reiterat la importància d’educar als infants i joves amb valors i esperit crític en totes les àrees de coneixement: ciència i tecnologia, història, cultura, medi ambient i art. Ciurana, com Fons, han agraït la tasca i l’esforç de tota la comunitat educativa en tenir les escoles oberts en temps de pandèmia. També es van mostrar esperançades en que el nou curs sigui més flexible donat que hi ha la vacuna. Després de l’acte, els professionals de l’educació van participar en un seguit d’activitas al parc de Sant Jordi a càrrec de diferents entitats de la ciutat. Afegir que prèviament, s’ha celebrat una sessió d’acollida dels nous docents que van fer un recorregut pel centre de la ciutat abans d’assistir a l’acte del parc de Sant Jordi.

Publicitat
To Top