Publicitat
Terrassa

Acusat d’entrar a robar en una oficina immobiliària

L’imputat ja tenia 17 antecedents penals

El robatori es va cometre al carrer de Pius XI l'any passat / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El seu historial penal era voluminós quan aquella nit d’estiu de l’any passat va assaltar un local. D’això acusa el fiscal a un individu que s’enfronta a una petició de pena de tres anys de presó per entrar a robar en una oficina immobiliària radicada al barri de Vallparadís. Per descomptat, l’acusació estima que concorre una circumstància agreujant de reincidència, però també una atenuant per addicció a les drogues.

Allò va ocórrer en la matinada del 3 de juliol del 2020. A les 3 hores, l’acusat va utilitzar una eina per trencar la part baixa de la persiana metàl·lica d’un local, al carrer de Pius XI. Va aconseguir aixecar la persiana, va fer alçaprem en el marc d’alumini de la porta d’entrada, va fer saltar el tancament i es va introduir en l’oficina. Va robar 1.820 euros i es va dur també una capseta metàl·lica, una carpeta vella, documents i un portafolis, diu el Ministeri Fiscal.

El processat, espanyol, tenia un munt d’antecedents repartits per jutjats de Terrassa, Barcelona, Sabadell i Almeria. Només a Terrassa, havia estat condemnat el 16 de juliol del 2003, el 12 de juliol del 2004, el 26 d’abril i el 21 de desembre del 2005, el 29 de novembre del 2012, el 19 de febrer del 2013, el 25 de setembre del 2014, el 16 de maig del 2019, i el 3 de juliol del mateix any. Arribava un judici abans que s’extingissin les responsabilitats d’un altre anterior. En el moment de qualificar l’assalt a l’oficina immobiliària, el fiscal feia constar que la xifra d’antecedents penals de l’acusat era de 17 delictes de robatori.

Les drogues
Però l’imputat tenia altres antecedents: els d’addicció a les drogues, en concret cocaïna i cànnabis. I aquesta dependència tòxica va afectar el seu comportament la nit en qüestió, quan va assaltar presumptament  l’oficina del carrer de Pius XI. Segons l’acusació pública, l’addicció de l’acusat no afectava la seva comprensió de la realitat, però sí minvava la seva voluntat: la condicionava per la inquietud que provocava al subjecte “la necessitat de procurar-se mitjans econòmics per assegurar-se el seu accés a les substàncies que havien generat la seva addicció”.

Així les coses, el fiscal reclama a l’Audiència Provincial, que ha assenyalat el judici per a demà, que el processat sigui condemnat a tres anys de presó i a pagar 2.284,45 euros d’indemnització: 1.820 pel botí i 464,45 pels danys. És culpable, segons el fiscal, d’un delicte de robatori amb força en local obert al públic però fora d’hores d’obertura.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Acusat d’entrar a robar en una oficina immobiliària
To Top