Publicitat
Terrassa

El Mercat de la Independència eclosiona durant la pandèmia

Ha incrementat el nombre de clients, ha doblat els repartiments a domicili i ja prepara l’obertura de tres noves parades

Els comerciants del Mercat escalfen motors de cara a Nadal /Nebridi Aróztegui

Al Mercat de la Independència estan d’enhorabona. L’oferta variada, eco, “veggie” i de proximitat ha convertit l’equipament en un referent comercial per a nous sectors de població durant la pandèmia, joves i famílies amb nens que han animat l’obertura de parades i han disparat el repartiment a domicili.

Joan Font, dinamitzador del mercat, explica que el centre comercial “va ser el gran proveïdor durant els confinaments. Un referent per a molta gent que no era clienta i que va apreciar la varietat d’oferta i l’eficiència del servei de repartiment a domicili”.

El Mercat afronta la campanya de Nadal amb l’objectiu de continuar seduint al públic jove i familiar que ha guanyat amb la Covid

Les vendes es van disparar i les parades van passar de gestionar una mitjana de 120 entregues a domicili mensuals a 250, amb puntes el primer confinament de 50 entregues diàries. Ara, les comandes per repartiment s’han estabilitzat en 200 mensuals, dada que indica que molts compradors han apreciat els avantatges de les entregues de producte fresc en un horari extens -de 8 hores a 20 hores- i s’hi han quedat.

Client familiar
Font explica que en aquest moment les vendes estan “com el 2019”. L’obertura de la restauració i la reducció del teletreball han reduït els àpats a casa i ha retornat les vendes de producte fresc a nivells prepandèmics. El Mercat, però, consolida i augmenta la presència d’un client familiar, amb nens, que “valora la possibilitat que brinda el mercat de triar entre diferents ofertes eco, veganes, de producte fresc i de proximitat”. Tot en un mateix recinte i amb la possibilitat de comprar i endur, comprar al matí i rebre els productes a casa en el moment del dia que acordem, o fer les compres “online”.

El 2020 van batre tots els rècords de vendes i ara recorden a aquells clients que continuen al seu servei

La compra exprés permet anar a mercat, triar el producte i rebre’l quan tornes a casa. El repartiment a domicili amplia l’horari comercial del mercat, amb un servei d’entrega de 12 hores.
L’eclosió del Mercat de la Independència com a referent comercial ha repercutit també en la dinamització de les parades. Tres nous operadors, dos a l’entrada de la Rasa i un tercer al costat de la cafeteria, obriran les setmanes vinents, abans de Nadal.

L’estrena dels nous comerciants eleva a 70 el nombre de parades actives, el que suposa una ocupació del 75%, “molt bona en un mercat que encara no s’ha renovat”. Per als comerciants del Mercat de la independència és una molt bona notícia que nous operadors obrin parada.

Repartiment gratuït
Ara, els venedors es preparen per a la celebració del 113è aniversari del Mercat, el pròxim dia 14 de novembre. Amb una campanya que vol escalfar motors de cara a Nadal i que oferirà 15 dies de repartiment a domicili gratuït per a les compres de més de 40 euros (habitualment no paguen les vendes que superen els 100 euros).

Després de Nadal, coincidint amb les obres a l’estructura, s’estudia habilitar zones fredes com a magatzem

La campanya incorpora el sorteig de comandes “online”. “Volem que els clients recordin que estem aquí per Nadal i que hem prestat i prestem el servei amb normalitat. Si els vam seduir durant la pandèmia ho continuarem fent”, apunta Joan Font.

Les parades grans poden incorporar aviat l’obrador. Permetrà mostrar el treball al client

Des del dia 18 de setembre han tornat al mercat els tallers infantils, de la mà de l’Esplai Lleure. Van arrencar amb la festa de “Sant Tornem-hi”, a la tornada de les vacances d’estiu, i continuen oferint una compra tranquil·la tots els dissabtes, amb activitats i tallers divertits pels més petits.

Reparació de la coberta i espai wifi

Els mercats municipals presenten quatre projectes als fons Next Generation que els han de permetre millorar els equipaments i optimitzar les instal·lacions. En el cas del Mercat de la independència, s’hi han presentat projectes per valor de 4,1 milions –a aquesta convocatòria van dos lots amb un cost d’1,5 milions– i que han de permetre reparar la coberta, l’estructura, la lluerna lineal i el sistema de sanejament. El projecte vol millorar el confort tècnic i lumínic del mercat. Entre els projectes que van als fons Next Generation hi ha també la instal·lació de punts d’entrega intel·ligent als mercats, amb taquilles intel·ligents i refrigerades, i l’equipament digital dels recintes amb wifi i amb sistemes de telegestió.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El Mercat de la Independència eclosiona durant la pandèmia
To Top