Publicitat
Terrassa

El servei d’FGC de Terrassa Rambla fins a Barcelona no es restaurarà fins dijous o divendres

L’entrada 21 en cotxe a Terrassa des de la C58, per la Rambleta de Pare Alegre, segueix tancada a causa de les obres a les vies ferroviàries del costat. La sortida cap a Barcelona, però, està oberta

Operaris d'FGC treballant amb una grua per extraure la runa de les vies / Lluís Clotet

La Rambleta del Pare Alegre es troba aquest dissabte 4 de desembre plena d’operaris d’FGC que treballen des d’ahir dimecres 3 de desembre a la tarda per retirar la runa caiguda del mur de contenció que ahir es va esfondrar sobre les vies del tren, impedint que poguessin circular els trens des de Terrassa Rambla. Tot i que encara no se sap amb exactitud, s’espera que dijous o divendres es pugui recuperar la circulació ferroviària des de Terrassa Rambla fins a Barcelona.

El trànsit també ha quedat afectat. L’entrada 21 a Terrassa Rambla des de la C58 està tancada, ja que els treballs de restauració del mur de la via que s’estan duent a terme a la Rambleta del Pare Alegre han obligat a tallar els dos carrils d’entrada. Es preveu la seva obertura d’acord amb l’avenç de les obres de les vies ferroviàries, depenent de quant de temps es necessitin els carrils pel pas de camions amb material i grues. La sortida des de la Rambleta per agafar la C58, però, sí que està oberta.

Esfondrament vies fgc rambla

Lluís Clotet

Ara mateix, la línia S1 funciona entre les parades de Terrassa Rambla i Terrassa Nacions Unides, i de Les Fonts fins a Plaça Catalunya. Per anar des de Terrassa Rambla fins Les Fonts, s’ha establert un servei alternatiu de busos llançadora, que passen cada 8 minuts aproximadament i recullen la gent a la Rambla d’Ègara i al carrer Caterina Albert, a Les Fonts, per portar-les d’un municipi a l’altre gratuïtament. També hi ha un tren llançadora cada 30 minuts que transporta la gent de Terrassa Rambla a Terrassa Nacions Unides.

Marc Carreño, inspector d’Estacions d’FGC, ha explicat que els operaris estan treballant 24 hores al dia per retirar la runa de sobre les vies, i que han pogut recuperar la normalitat del servei amb els busos llançadora: “El més important és que la gent pugui seguir desplaçant-se. Els busos llançadora continuaran treballant fins que es recuperi la viabilitat ferroviària des de Terrassa Rambla cap a Barcelona. Hem de fer proves a la catenària per assegurar-nos que està tot correcte i esperem restablir primerament el servei de la via 1″, ha comentat Carreño.

Busos llançadora FGC

Lluís Clotet

Maria Díez, de 22 anys, és una terrassenca usuària habitual de Ferrocarrils, que agafa el tren S1 en direcció Plaça Catalunya cada dia per estudiar a la universitat. Ahir a la tarda es va trobar sense poder agafar el seu tren habitual, per la qual cosa va haver de canviar la ruta: “Estava a Barcelona i vaig haver d’anar fins a Sabadell i allà agafar la Renfe fins a Terrassa. Ho vaig fer perquè quan vaig arribar a Sant Cugat vaig veure una cua de moltes persones per agafar el bus”, ha explicat. Avui retorna a Barcelona, però ha decidit prendre el bus llançadora que surt des de Terrassa Rambla i arriba fins Les Fonts, on ja es pot agafar un tren amb normalitat en direcció Barcelona.

La Lola Viera i el seu marit José Antonio López, però, optaran pel cotxe per desplaçar-se a Barcelona. “Ens afecta moltíssim, perquè mínim agafem els Ferrocarrils de Terrassa a Barcelona un cop per setmana. Té una gran repercussió, encara que hi hagi la llançadora, ja no és el mateix”, han comentat. Ahir arribaven en cotxe a Terrassa i van haver d’entrar per l’entrada 19 del Parc Vallès, ja que la 21, entrant per la Rambleta del Pare Alegre, ja estava tallada i plena de cotxes de bombers i policia.

Lluïsa Melgares, tinent d’alcalde de Territori i Sotenibilitat de l’Ajuntament, ha anunciat la seva preocupació davant la situació: “La caiguda del mur suposa un perill per a la ciutadania que s’ha de solucionar, a més de les afectacions de mobilitat dels ciutadans de Terrassa, que han hagut de canviar el seu itinerari de desplaçament, tant si van en tren com en cotxe, al no poder entrar per la Rambleta del Pare Alegre per la carretera tallada afectada”, ha explicat.

esfondrament obres fgc terrassa

Lluís Clotet

Aquesta tarda està previst que l’Ajuntament anunciï més detalls de la situació, d’acord amb la valoració dels caps de protocol i seguretat d’FGC.

Afectacions a altres vies d’FGC

En Marcello, per la seva banda, havia sortit ahir a les 17:15 hores de Can Feu de Gràcia, Sabadell, per dirigir-se a Barcelona, i també va veure’s afectat per l’incident a les vies de Terassa Rambla. Ha informat a Diari de Terrassa que el tren on viatjava va aturar-se a Sant Quirze i avançava molt a poc a poc, a mesura que les llums d’incidència de les vies ho permetien.

La conductora del tren va informar als passatgers de les alternatives que es podien prendre a Sant Cugat i Volpelleres, com autocars i Renfe, per dirigir-se a Terrassa o Barcelona. En Marcello va trigar 1 hora i 50 minuts arribar al seu destí, quan normalment triga mitja hora. La mateixa nit, però, el servei de Barcelona a Sabadell i a la inversa ja s’havia reprès i avui ja funciona amb normalitat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top