Publicitat
Anna Clariana pinta els murals del Portal de Sant Roc Nebridi Aróztegui (4)
Terrassa

La cara nova del portal de Sant Roc de Terrassa

Remodelació de la zona per fer-la més agradable

L'artista Anna Clariana acabant la seva obra / NEBRIDI ARÓZTEGUI

La tasca purament artística ja està acabada. Només falta aplicar-ne un vernís per evitar relliscades i protegir les obres que la il·lustradora terrassenca Anna Clariana ha dibuixat al terra del portal de Sant Roc. És un dels capítols del canvi d’imatge concebut per l’Ajuntament per a aquest sector del Centre, on el trànsit rodat està interromput des de fa tres anys pel mal estat de l’aparcament subterrani.

Les actuacions urbanístiques i de jardineria, consistents en la instal·lació de bancs i petits arbres de fulla persistent, les va iniciar el Consistori a la zona sud del Portal fa tot just una setmana, coincidint amb la campanya de Nadal. Volia canviar la cara del portal “i fomentar el passeig de la ciutadania per la calçada central”, un ús, el del pas de vianants, que no estava “plenament normalitzat”, segons l’Ajuntament, malgrat que per l’àrea no hi passen vehicles.

FOTOS | El portal de Sant Roc s’omple d’il.lustracions d’Anna Clariana

Demandes
Amb la remodelació, el Consistori pretenia donar resposta a demandes de veïns i comerciants, que reclamaven millores per fer la zona més agradable. Per això ha creat cinc noves illes de descans (cada una amb tres bancs i dues grans jardineres de fusta) i ha plantat un seguit d’arbres en testos decoratius entre els carrers de Vinyals i de la Cisterna. El color artístic l’aporta Anna Clariana amb un disseny de figures humanes duent a terme accions quotidianes.

Ja fa tres anys que es va prendre la decisió de tallar la zona per tal d’evitar que el pes dels cotxes posés en perill l’estabilitat del pàrquing. La transformació integral del portal de Sant Roc haurà d’esperar. L’equip de govern ha encarregat un estudi que avaluarà la viabilitat econòmica de construir un nou pàrquing a l’espai que ocupava l’antic estacionament.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La cara nova del portal de Sant Roc de Terrassa
To Top