Publicitat
Terrassa

Terrassa recupera la màgia i la il·lusió dels Reis d’Orient

Malgrat el fred i les restriccions pandèmiques, els més menuts de la ciutat van sortir ahir als carrers i les avingudes per donar la benvinguda als Reis d’Orient, que van repartir 14 tones de caramels i moltíssimes més d’il·lusió, petons, abraçades i felicitat

El rei Gaspar, llançant caramels a la concurrència / ALBERTO TALLÓN

No hi ha res més indescriptible que la màgia als ulls d’un nen. Durant la cavalcada dels Reis d’Orient que va reunir aquest dimecres milers de persones durant el recorregut pels carrers de Terrassa es van poder veure moltes d’aquestes impagables imatges. Nens i nenes de totes les edats, acompanyats per pares i avis, van assistir embadalits a la ruta de Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar (que estrenaven vestuari) hores abans que els Reis arribessin a les cases per deixar els esperats regals. La d’ahir va ser una nit llarga i carregada d’emoció i també nervis per als més menuts de la casa, que aquest matí han saltat del llit per córrer cap al menjador a descobrir com de generosos havien estat amb ells els Reis.

La majoria dels infants no van voler-se perdre una cavalcada que l’any passat va haver-se de suspendre per culpa de la pandèmia. Enguany es va poder dur a terme, però tenint molta cura de les preceptives mesures de seguretat. Tothom anava amb mascareta, fins i tot els Reis (cadascun d’un color diferent), que van cobrir les dues hores llargues de recorregut llançant 14 tones de caramels ajudats pel seu seguici de patges i assistents.

La jornada va començar molt d’hora per a Ses Majestats, que van haver de fer un viatge llarguíssim des de l’Orient, com cada any. Pocs minuts abans de les 17 hores van baixar de l’helicòpter al camp municipal de futbol de la Maurina, on ja els esperaven un bon grapat d’espectadors. Van passar pel saló de plens de l’Ajuntament, on van adreçar un missatge als més menuts. “Hem fet un viatge molt llarg. I pel camí hem trobat vent, fred i pluja. També uns quants virus. Estem molt contents de poder parlar amb tots vosaltres”, assegurava el rei Gaspar.

En Melcior, el “rei blanc”, va assenyalar: “Encara ressonen els crits d’alegria de les nenes i els nens de Terrassa quan us vau despertar l’any passat i vau veure que havíem passat per casa vostra”. I en Baltasar, el “rei negre”, el preferit de la majoria dels nens, va asseverar: “Aquest any també treballarem tota la nit per portar alegria a totes les cases”. I a fe que van complir la seva paraula.
Gaspar va apel·lar directament a cadascun dels menuts: “T’has portat molt bé i això que ha estat un any molt dur, però no has perdut l’esperança i has après moltes coses noves”. Van acomiadar-se demanant als nens que anessin a dormir ben d’hora, que fessin “bondat de la bona” i que fossin molt feliços.

La sortida de les carrosses

La cavalcada va començar, amb puntualitat britànica, a les 18 hores des de la plaça del Turó de l’Argila. La comitiva va continuar per l’itinerari previst: carrer de Vallhonrat, rambla d’Ègara, passeig del Vint-i-dos de Juliol, carrer del Nord, carrer de la Societat, plaça de la Creu Gran, carrer de la Creu Gran, carrer de Sant Antoni, plaça del Doctor Robert, passeig del Comte d’Ègara, carrer de la Font Vella, plaça Vella, carrer dels Gavatxons, plaça de la Font Trobada i raval de Montserrat.

Les tres tandes de petards, la darrera a les 18 hores, avisaven de l’inici de la cavalcada. Hi havia gent arreu, tant a les voreres com a finestres i balcons. L’espectacle de música en viu, color, llum i balls més o menys espontanis ha continuat per tot el recorregut. Malgrat el fred, tothom duia un somriure dibuixat a la cara. I els caramels no paraven de ploure.

L’arribada, al Raval

Com és tradició, Ses Majestats van arribar davant de l’Ajuntament passades les 20 hores. Els esperava l’alcalde, Jordi Ballart, que ja els havia rebut hores abans a la Maurina. Va ser llavors quan el rei Gaspar va prendre la paraula: “Bona nit, mares i pares, àvies i avis, i molt especialment nenes i nens de Terrassa. Per fi ha arribat la nit més màgica, la nit que totes i tots estàveu esperant”, ha anunciat. Després d’agrair la “calorosa rebuda”, el rei ros va fer referència a la Covid: “Estem al corrent que tot el món està patint una pandèmia i això fa que tots ens haguem de comportar i actuar de manera més responsable. És molt important que seguim fent bondat”, va proferir en to solemne. I va afegir: “Ja fa dies que el patge Xiu-Xiu ens ha anat xiuxiuejant a cau d’orella els vostres desitjos. No patiu, ja sigui pels balcons o finestres, trobarem la manera de deixar-vos els regals”. I va cloure amb un aplaudit “tingueu una màgica nit de Reis!”.

Nouvinguts a les carrosses

Les carrosses de Ses Majestats van oferir al seu pas per Terrassa l’habitual espectacle de decoració, amb elements emblemàtics de Terrassa, música en directe, nadales de tota mena, llums i fins i tot torxes. Per primera vegada a la història, 200 terrassencs van poder viure l’experiència de pujar a una de les carrosses. Van ser escollits en un sorteig efectuat al Social el primer dia de quinto d’entre els 568 aspirants.

Mesures anti-Covid

Les mascaretes van ser les grans protagonistes de la cavalcada del 2022. Després que l’any passat no es pogués sortir al carrer per viure un dels actes més tradicionals i esperats de les festes nadalenques, ahir els terrassencs es van comportar majoritàriament de manera modèlica. Començant pels tres Reis d’Orient i el seu seguici i continuant pels espectadors que van omplir carrers i avingudes, tots ells van respectar les mesures de seguretat anti-Covid. Quan es va poder, es va respectar la distància de seguretat, tot i que en alguns moments es feia força complicat, especialment quan es llançaven caramels i els nens corrien a atrapar-los. Els organitzadors de l’esdeveniment, el Centre Cultural el Social i l’Ajuntament de Terrassa, van incidir molt en el rentat de mans abans i després de la cavalcada, així com en la necessitat de mantenir la màxima distància de seguretat possible. En línies generals, es van evitar aglomeracions i les diferents bombolles familiars van intentar guardar uns metres entre elles. Es va recomanar també (i va ser una mica més complicat) fer silenci, o bé que el to de veu no fos massa elevat.

FOTOS | Cavalcada de Reis a Terrassa

Publicitat
To Top