Publicitat
Alfredo Vega
Terrassa

PSC: Ballart està més pendent de les xarxes que de la gestió

Els socialistes diuen que els terrassencs estan desil·lusionats

Alfredo Vega, regidor socialista i exalcalde, ha parlat avui del baròmetre

El baròmetre municipal “confirma la gravetat de la manca de projecte”. El PSC denuncia el “triomfalisme” del govern local, de Tot per Terrassa i ERC, amb les dades del baròmetre presentades dilluns, però subratlla que, malgrat aquest triomfalisme, alguns resultats de l’enquesta ciutadana criden a la preocupació: el 15% dels enquestats diuen que el pitjor de l’estat de la ciutat és la neteja i un altre 15%, que ho és la inseguretat, ha destacat avui dimecres Alfredo Vega, regidor socialista, en una compareixença davant els mitjans en la qual ha criticat amb duresa l’equip de govern i, sobretot, un alcalde, Jordi Ballart, “autocomplaent” i pendent de la seva popularitat.

Vega ha fet pública una dada que, segons el PSC, avala la conclusió que la gestió del govern ha estat d’incapacitat manifesta fins i tot en els pitjors moments de la pandèmia: el 48,5% dels ciutadans que trucaven a l’Ajuntament durant l’any 2020 “no rebia resposta, ningú aixecava el telèfon”. La gestió sanitària corresponia a altres estaments, però “dels ajuntaments s’esperava un acompanyament als ciutadans. I a Terrassa el que va prevaler, segons el regidor socialista, va ser una exposició pública de l’alcalde, “moltes fotos”. Ballart “ha estat més pendent de les xarxes socials que d’acompanyar els terrassencs”.

Comunicació

El PSC ha volgut comparar les dades del baròmetre del 2021 amb les del 2018, quan la ciutat estava governada per un equip en minoria, amb un atur significatiu i amb limitacions econòmiques imposades per una llei d’estabilitat financera que impedia als ajuntaments gastar el que generaven. “Ara, amb un govern fort amb majoria absoluta, amb la suspensió de limitacions, amb el pressupost més gran de la història i amb una evolució econòmica positiva malgrat la pandèmia, la situació és pitjor”, ha dit l’edil, molt crític amb l’apreciació de les dades sobre el coneixement que la ciutadania té dels regidors del govern: “Aquest grau de coneixement i de valoració, millora els serveis? Què importa tenir un alcalde “influencer” o no tenir-lo?”. El PSC denuncia els recursos destinats “a xarxes i comunicació”.

I així i tot, la popularitat d’alguns edils i “el gran aparell de comunicació” contrasta amb algunes respostes. Per exemple: quina actuació municipal considera més positiva? “El 18,5% respon que cap. Un altre 18,5%, no sap o no contesta. Hi ha un 37% dels enquestats que no coneix cap actuació important o creu que no n’hi ha hagut”. Per a Vega, això demostra que l’abundància de recursos no va acompanyada “d’idees de present ni de futur”. Terrassa està sofrint “aquesta política líquida tan pròxima als populismes”. Per al 15% la falta de neteja és el més negatiu i per a un altre 15%, ho és la inseguretat, i les solucions a aquests reptes “eren les grans promeses”. El 58% afirma “que el servei d’escombraries és pitjor que fa un any” i per a prop del 18%, la delinqüència és una preocupació personal.

Terrassa no millora. No tenim un projecte de ciutat. Tenim un govern de moltes ocurrències, que no concreta res i que emmalalteix de falta de capacitat de gestió. Els ciutadans estan desil·lusionats amb la gestió d’un alcalde omnipresent en les xarxes i més pendent de la seva popularitat que de la gestió. Volem menys publicitat i més treball de camp”, ha conclòs Alfredo Vega.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
PSC: Ballart està més pendent de les xarxes que de la gestió
To Top