Publicitat
Terrassa

Un foc intencionat amb tres víctimes a Terrassa

Les flames sortien per les finestres. L’incendi va ser devastador. Va destruir un pis de Terrassa aquest dilluns a la nit i va deixar tres víctimes: una greu, una altra menys greu, totes dues per inhalació de fum, i una tercera que va sofrir una crisi d’ansietat. Els Mossos d’Esquadra investiguen els fets perquè tenen indicis que el foc va ser intencionat.

Eren les 22.52 hores quan els serveis d’emergències van ser alertats per uns testimonis des del carrer de Cartagena. a Torre-sana. Hi havia un pis en flames a la cantonada d’aquest carrer amb el de Biscaia. La intersecció es va omplir de dotacions de bombers i de policies en uns minuts. “La fumera que sortia era exagerada”, ha explicat una veïna. El fum negre sorgia de les finestres a borbollons entre un fulgor incandescent. El foc estava desenvolupat quan van arribar els bombers, que van desplaçar sis dotacions a Torre-sana.

La policia i els bombers van desallotjar l’edifici. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va comissionar-hi dues ambulàncies, una convencional i una altra avançada, i els equips sanitaris van atendre tres persones.

Incendi Torre-sana

Operatiu d’emergències amb l’incendi al fons

Una va sofrir una crisi d’ansietat i va ser evacuada a l’Hospital de Terrassa en estat lleu. Al mateix centre sanitari va ser traslladada una dona per inhalació de fum, segons fonts policials. El pronòstic d’aquesta segona víctima era menys greu, d’acord amb les primeres informacions del SEM. El tercer cas era més greu: un resident va patir també una intoxicació que va requerir el seu trasllat a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Va haver-hi bombers en la zona fins a la 1. El pis, un segon, va quedar destrossat. Un altre habitatge confrontant presentava també desperfectes.

Devastació

Els danys eren evidents aquest dimarts ja des de l’exterior. La façana estava ennegrida. Dins del bloc, l’escala comunitària, sense subministrament elèctric, estava encatifada de restes de cendra i aigua. L’habitatge incendiat era un cúmul d’enderrocs. Va quedar devastat. Les parets i el terra, nus.

Incendi en un pis del Carrer Cartagena a Terrassa Nebridi Aróztegui (6)

Cinta policial en la porta del pis cremat al carrer de Cartagena / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Terrassa han obert una investigació per aclarir la gènesi del foc i les causes de la seva evolució ràpida i destructora. Els indicis recopilats apunten que l’incendi va ser intencionat. Fonts pròximes a les indagacions indiquen que una persona ja ha estat denunciada per aquests fets.

Dos incendis més

Unes hores abans, dilluns a la tarda, un altre incendi va ocasionar danys en una finca del camí de Can Pi, a uns metres de la carretera de Matadepera. El foc va cremar una tanca de xiprers i el sostre d’un tancat de gallines. Les flames es van estendre a una barraca. Els Mossos d’Esquadra van avisar els bombers, que van enviar una dotació a la zona, per sobre del passatge de Matadepera, i van treballar en l’extinció del foc i la revisió dels danys durant gairebé una hora. Avui dimarts al matí, una unitat del cos d’emergències ha inspeccionat un immoble del carrer de Pedrell on s’havia incendiat un punt de llum, un ull de bou, se suposa que a causa d’un curtcircuit.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top