Publicitat
contenidors can boada
Terrassa

Veïns d’un barri de Terrassa espantats pels incendis

Un altre foc de contenidors a Can Boada del Pi

Efectes de l'incendi declarat aquest Divendres Sant a la ronda de Ponent

Aquesta Setmana Santa, un altre. ”La nit en què el foc cremi un habitatge, tot seran plors”. Antonio Amate, president de l’associació veïnal de Can Boada del Pi, resumeix així el neguit galopant de bona part del barri amb la repetició d’incendis de contenidors de residus. Ja han sofert uns quants en els últims mesos i han posat en coneixement de l’Ajuntament i els cossos policials el seu cansament.

L’enèsim incendi va tenir lloc en la matinada d’aquest Divendres Sant passat en un tram ja molt castigat per la proliferació de focs de carrer: la ronda de Ponent, davant del parc infantil de la plaça del Vi. Les imatges captades per testimonis mostren la virulència del foc, que es va endur per davant una bateria de recipients i va danyar mobiliari urbà i vehicles. Després de la intervenció d’efectius de Bombers de la Generalitat per sufocar l’incendi, l’escenari era aquell al qual ja comencen a acostumar-se els veïns: el terra convertit en paviment negre, una catifa de plàstic fos, cotxes danyats.

Incendi Can Boada del Pi

Contenidors cremant aquest passat divendres

No havia transcorregut molt de temps des dels anteriors incidents. Un va passar el 17 de març en aquest mateix lloc. Tres dies després, un altre incendi va devorar contenidors de brossa a la mateixa ronda de Ponent, sota l’ermita del Sagrat Cor, segons recorda l’associació de veïns.

Onada anterior

El carrer del Mallol ha patit també l’embat dels focs de contenidors. Can Boada del Pi va ser un dels barris de Terrassa afectats per una onada d’incendis en recipients de residus que es va desencadenar a la tardor passada. I el febrer, les flames van cremar palets i bigues en una zona en obres al costat dels dipòsits d’aigua.

“Els veïns estan espantats. Això és insuportable”, apunta Antonio Amate en referència a una situació d’inseguretat que, juntament amb els robatoris amb força en vehicles, ha estat objecte d’atenció en trobades del veïnat amb responsables municipals als darrers mesos. Els veïns han comptabilitzat vuit incendis de contenidors al barri des del 2 d’octubre del 2021.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Veïns d’un barri de Terrassa espantats pels incendis
To Top