Publicitat
Terrassa

Nenes terrassenques que dissenyen apps i porten solucions al món

La ciutat participa en el concurs mundial Technovation Girls amb dues apps dissenyades per alumnes de l’escola Cingle

Les estudiants de l’escola Cingle, amb les seves mentores i amb les ponents de la sessió. De rosa, la coordinadora de la jornada, Maria José Lodeiros, Premi Dona TIC 2021 / Laura Hernández

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les nenes a les TIC, Terrassa s’ha celebrat avui una jornada orientada a fomentar les vocacions STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques) entre les nenes i les joves. Avui l’univers tecnològic és majoritàriament masculí i la societat “no es pot permetre que només siguin homes els que dissenyin com serà el nostre futur”, va dir ahir Esther Subías, ambaixadora de Technovation Girls Catalonia.

El projecte de l’organització mundial Technovation per fomentar vocacions tecnològiques entre les nenes ha tancat avui la Mobile Week Terrassa

La plataforma impulsa la incorporació de les nenes al procés de la innovació tecnològica. Avui, l’organització mundial ha protagonitzat al casal cívic del Vapor Gran la darrera jornada de la Mobile Week a Terrassa, amb una iniciativa per visibilitzar com nenes de tot el món dissenyen apps amb l’objectiu de donar respostes a les necessitats socials.

Terrassa participa aquest any per primera vegada en la Technovation Girls, un concurs en què 300 mil nenes d’entre 10 i 18 anys de més de 120 països participen proposant solucions tecnològiques. Ho fa amb dos equips d’estudiants de l’escola Cingle.

Mar Porras justessa internacional de Technovation, Maria José Lodeiros, Tecnovation Club Leader Terrassa i Tània Rodríguez,, mentora Tecnovation, a la tarima de la jornada, acompanyades de les alumnes de l’escola Cingle/ Laura Hernández

Aquestes alumnes han estat avui les protagonistes de la jornada “La tecnologia i tu podeu canviar el món”. Els equips competeixen amb dues apps innovadores que han presentat a la darrera sessió de la Mobile Week Terrassa,
El grup Manetxelch ha creat una app per optimitzar el llistat de participants en l’“Ecolliga” de l’escola Cingle. “Les classes competim per ser les més ecològiques, amb iniciatives al voltant de diversos temes com el reciclatge”, han explicat. “Fins ara les aules participants es penjaven a la paret, però el recompte de punts era un problema perquè els resultats es podien modificar”.

Les Manetxelch han creat una app que recull els participants, els seus perfils individuals, els punts que acumulen i la classe a la qual pertanyen.

L’equip Revolución Femenina ha creat una app que ofereix recursos a les persones que pateixen trastorns de conducta alimentària (TCA). En aquest cas, l’aplicació, de navegació intuïtiva, dona accés a informació, resol dubtes i facilita eines per a gestionar les emocions.

Les alumnes del Cingle han explicat com l’experiència de crear les apps ha estimulat la seva passió per les tecnologies i el treball en equip. “Creia que l’assignatura de tecnologia era avorrida -ha explicat una d’elles-, però hi ha molts temes per treballar, moltes coses a millorar i m’encantaria continuar aprenent”.

Technovation estimula el vessant més pràctic i social de les tecnologies, com a eina per facilitar la vida de les persones. “Això va de millorar la tecnologia per fer realitat els nostres somnis, per millorar la vida de la gent”, ha dit l’enginyera industrial Tània Rodríguez, mentora Technovation i coordinadora de mentors a HP. La directiva ha animat les nenes a “incorporar-se al sector tecnològic i treballar per aconseguir objectius, no esperar que ens arribin”.

Mar Porras, jutgessa internacional Tecnovation i responsable de carreres professionals de l’StemWomanCongress, ha relatat les experiències de nenes de Brasil o Cambodja creant app per millorar el dia a dia de les seves comunitats. “Les nenes que desenvolupen tecnologia –ha dit– creen, competeixen i milloren la societat”.

Terrassa, ciutat Mobile Week

Terrassa ha esdevingut novament seu de la Mobile Week Catalunya amb propostes sobre la prevenció del ciberassetjament, la digitalització, el foment de les STEAM i el futur de la cultura digital de l’entreteniment. Cinc jornades amb espais de debat que volen fomentar vocacions tecnològiques, alhora que un esperit crític sobre l’impacte de la tecnologia a la societat. Aquesta setmana, a quatre instituts i escoles de secundària s’han fet tallers amb realitat virtual sobre les microviolències, sessions de digitalització per a més grans de 65 anys al casal Vapor Gran i entrevistes als estudiants sobre el futur de la cultura de l’entreteniment. Avui, la iniciativa Technovation al matí i un taller de Tik Tok a la tarda han tancat la Mobile Week.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top